avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Dacă am un angajat pe salariul minim pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Dacă am un angajat pe salariul minim pe economie ...

Bună ziua,

Dacă am un angajat pe salariul minim pe economie și nu mai vine la serviciu după 5 zile, se plătesc contribuțiile aferente celor 2550 de lei? Ori se plătesc în funcție de nr. de ore lucrate (40 ore)?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 25 August 2022
Referat întocmit de superiorul ierarhic direct, înregistrare sub forma de absențe nemotivate; atenție, suspendarea trebuia raportată in Revisal și termenul e depășit (exista posibilitatea aplicării unei amenzi în cazul unei inspectii ITM); îi dați un avertisment scris și orele nelucrate se pontează ca absențe nemotivate, respectiv nu plătiți nici salariu net și nici contribuții pentru perioada cu pricina
Loredana Șerban a scris: [...]

Art. 51
(2)
Contractul individual de muncă poate fi suspendat în situaţia absenţelor nemotivate ale salariatului, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, contractul individual de muncă, precum şi prin regulamentul intern.


Din punctul meu de vedere, daca nu exista prevazuta suspendarea, in aceasta situatie, in C.I.M., R.O.I. sau C.C.M. consider ca nu are obligatia raportarii absentelor in Revisal.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
MadalinaBac., utilizator
Suspendarea este facultativa în acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctionare absenta nemotivata cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Daca un salariat absenteaza nemotivat o zi sau citeva ore care este procedura de ai taia ziua de salariu, adica in ziua respectiva sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Preaviz restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul restructurarii unui post, preavizul este de 20 zile lucratoare, dar daca salariatul este de acord, cu semnatura ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate Mateiutza Mateiutza Trebuie făcută decizie pentru înregistrarea in revisal a absențelor nemotivate? (vezi toată discuția)