avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie retroactiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie retroactiva

Daca fiica mea a implinit 19 ani pot cere tatalui, in instanta,sa plateasca retroactiv pensia pe care nu a platit-o ani la rand?
Fica majoră a cerut pensie când a împlinit 18 ani ?
Până la 18 ani ați avut hotărâre de obligare a tatălui la pensie de întreținere ?
Puteți recupera prin executare silita pensia ce v-o datora după ce a împlinit 16 ani,, pt restul dreptul la acţiune e prescris.
Dacă fata urmează o forma de învățământ și nu lucrează, îl poate actiona pe tata în judecata pt a-i plati pensie.
Este aplicabil termenul general de prescriptie, cel de trei ani, care curge de la data efectuarii ultimei plati a pensiei de intretinere.

Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara magda nicorescu magda nicorescu sunt divortata de multi ani. fostul sot a platit pensie alimentara pana acum 4 ani cand a plecat de la serviciu prin ordonanta. de atunci nu am mai primit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara student + retroactiv Deeutzik Deeutzik Buna ziua,am 19 ani si voi fi studenta in octombrie si as dori niste informatii legate de pensia alimentara. M-am informat si am auzit ca pot primi chiar daca ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara SamTea SamTea buna ziua! fiica mea in varsta de 21 de ani, studenta la zi anul 2, nu beneficiaza de pensie alimentara din partea tatalui sau deoarece acesta nu considera ca ... (vezi toată discuția)