avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu lauzie obligatoriu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu lauzie obligatoriu?

buna seara, as dori sa stiu si eu daca concediul de laurie este obligatoriu? adica sunt obligata sa intru in el chiar daca eu vreau sa merg la munca? eu nu as vrea concediu de lauzie ci sa merg la munca, este posibil asa? multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 11:00, 8 Septembrie 2009
Nu, nu este obligatoriu. Este un drept prevazut de lege in favoarea mamelor, drept de care puteti uza sau nu. ;)
Este obligatorie efectuarea a 42 zile concediu lauzie.
OUG 96/2003:
Art. 16. - Pentru protecţia sănătăţii lor şi a copilului lor, după naştere, salariatele au obligaţia de a efectua minimum 42 de zile de concediu postnatal, în condiţiile prevăzute la art. 2 lit. g) şi în cadrul concediului pentru lăuzie stabilit prin Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca din cele 126 zile de concediu sunt obligatorii doar 42 dupa nastere. Ma intereseaza sa beneficiez cat mai putin de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc peste 2 saptamani. Ma simt bine si doresc sa merg la serviciu cat mai mult. Sunt obligata sa iau concediu ... (vezi toată discuția)
Pot sa renunt la concediul prenatal si sa intru direct in postnatal? livgeana livgeana Buna seara.Sunt educatoare si sunt insarcinata in 32 de saptamani.As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns daca este posibil sa intru in ... (vezi toată discuția)