avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Afisarea cheltuielilor la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Afisarea cheltuielilor la bloc

Buna ziua ! Asi dori sa stiu daca exista un cadru legal sau o cale de atac la afisarea cheltuieliror lunare la bloc. Mai precis eu nu imi doresc sa apara in vazul lumi si sa aiba acces toata lumea la lista cu cheltuielile mele lunare. Am impresia ca imi incalca dreptu la intimitate . Nu e problema nimanui fiecare cat are si ce are de platit nu e cazul meu ,dar am vecini in bloc cu restate mici nu foarte mari dar nu e problema mea sau a celui de la Ap.2 cine? ce? si cat au de platit fiecare, si de aici sa raspandim zvonuri barfe si alte chesti comuniste .Asi dori sa stiu daca am cadru legal sa cer administratorului de bloc sa nu mai apara la scara numele , cat am de platit si daca sant sau nu restanta.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:17, 12 Ianuarie 2017
Ma autodenunt si eu pentru "ilegaliatatea" de a afisa numele.
In asociatia noastra, pe listele de plata afisate, este scris numele clar al fiecarui proprietar. Apoi apare numele fiecaruia la interfon. Apar numele tuturor membrilor comitetului, cenzori, administrator, instalator... cu numarul de telefon, adrese de email...
Listele de plata cu numele apar apoi publicate si pe site-ul asociatiei.
Am avut peste 20 de procese in instanta cu restantieri si niciodata nu a invocat cineva "ilegalitatea" de afisare a numelui.
Am impus peste 30 de privilegii imobiliare si niciodata nu a invocat cineva "ilegalitatea".
Oare in ce limite, de la cate luni la cati ani de detentie grea putem lua!? #-o
Nu stiu daca o sa "luati" puscarie sau o sa primiti numai un avertisment.
Ramane de vazut daca cineva isi va pune in cap sa va reclame pentru acest lucru. Cum nu v-a reclamat ..... ramane la latitudinea dv. sa pastrati numele pe liste sau sa le scoateti.

Acum, la drept vorbind, nu stiu la ce va foloseste daca le afisati. Asta discutand in afara cadrului legal. Cetatenesc, adica.
Foloseste foarte mult in instanta, la OCPI si in orice relatie cu alte institutii si autoritati. Nu mai trebuie uneori sa faci dovada cine este proprietar acolo. Omul nu mai poate invoca faptul ca nu a cunoscut debitul, ca nu a vazut ca pe lista e clar numele lui...
Dar cu numele la interfon sau pe alte afise cum ramane?
Cu numele celor din conducere si administrare cum ramane?
@ elga90-Vă înșelați, sau sunteți de partea răuplatnicilor. Vedeți Legea care definește datele personale. Pe logica dumneavoastră, de ce să știe tot blocul câtă apă am consumat, dacă am făcut sau nu duș azi dimineață. Oricum, datele afișate sunt pentru un număr restrâns de oameni care se cunosc între ei. Să se știe și pe cine duc în spate cei buniplatnici.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2017
Adrian-M, utilizator
Ati avea dreptate daca usa blocului ar fi ferecata pentru straini.
Numai ca in bloc intra si raufacatori care pot urmari batrani sau copii pe care ii stiu singuri acasa, retin numele de pe lista, merg la usa apartamentului respectiv, bat in usa si, la intrebarea "cine e?", raspund firesc "sunt un prieten / un coleg de-al proprietarului, deschideti, ca m-a trimis cu ceva la dv.", sau "Deschide, puiule, ca sunt prietena dnei ....(cum o cheama pe lista de intretinere) si m-a trimis sa-ti aduc ....ceva", sau "Deschideti, doamna Cutare (din lista de intretinere), ca v-am adus .... ceva ....." etc.
Da, asta se intampla!

Cat priveste vecinii, ei n-au nevoie sa cunoasca numele restantierului, il pot identifica usor dupa cateva luni de locuire impreuna in acelasi bloc si oricum ii afla numele din dialogurile vecinilor. Nu trebuie sa-si afiseze dezaprobarea pentru restantele lui neaparat cunoscandu-i numele. Poate sa-i spuna si direct: "Vecine, cand ai de gand sa-ti platesti intretinerea?"
Nu-l ajuta cu nimic faptul ca ii cunoaste numele.

Alte discuții în legătură

Tabel cu proprietarii din bloc ? BEN46 BEN46 Presedinta imi tot spune sa i fac un tabel cu toti proprietarii din bloc pentru a fi afisat in scara blocului , i-am spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Probleme afisare intretinere Sharpshooter Sharpshooter Am mai intrebat dar nu m-a lamurit nimeni , am sa rog persoanele cu pregatire juridica sa raspunda doar. Relatez faptele pe scurt cat mai complet posibil: Am ... (vezi toată discuția)
Date personale online chris_seby chris_seby Buna ziua. Am si eu o nelamurire(impreuna cu inca cativa locatari reprezentati de o anume asociatie de proprietari). Aceasta asociatie publica listele de ... (vezi toată discuția)