avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala

Buna ziua,
In urma cu 6 luni, unchiul meu mi-a facut o plangere penala la politie dupa ce a decedat mama de cancer ca daca ar fi fost dusa la medic mai din timp ar fi fost salvata, ca am incinerat-o "ca pe un caine" si ca eu as fi dus-o la Sibiu, eu fiind cel care a actionat si a dus-o la spital. Ea locuia la Sibiu de 2 ani singura si nu era invalida, nu avea probleme medicale serioase.
Politistul la care am declarat ce s-a intamplat mi-a spus ca unchiul meu nu are nicio sansa si ca sa stau linistit, procurorul de caz se va uita pe asta si o va inchide. Acum pun intrebarea: exista un termen de raspuns pe care l-as putea primi ca totul s-a terminat? Am aflat cam acum 2 luni de la politist ca e clasata, dar nu stiu daca a trimis-o la parchet sau nu.
Pot fi intorsaturi impotriva mea sau sa ma trezesc in instanta sau ceva si mai rau? Multumesc
Cel mai recent răspuns: razvanmatei , utilizator 16:24, 16 Ianuarie 2017
In raport de aspectele pe care le-ati descris, consider, de asemenea, ca nu este cazul sa va ingrijorati.

Nu prea exista termen de raspuns, caci, de principiu, orice termen prevazut in sarcina organelor judiciare este de recomandare, adica nu exista nicio sanctiune daca respectivul termen este depasit.
Ok, deci ar exista sanse sa ma trezesc cu un proces penal in instanta sau sa ma cheme cineva in rpima instanta? Eu mentionez ca am semnat la sectiunea "Martor" cand am dat declaratia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare nup razvanmatei razvanmatei Buna seara, Pe scurt, unchiul meu mi-a facut o plangere penala cand a decedat mama de cancer cam acum 6 luni ca \"daca ar fi fost dusa la medic mai din timp ... (vezi toată discuția)
Plangere penala razvanmatei razvanmatei Buna seara, Am si eu o intrebare. Exista in Codul Penal infractiunea ca nu ai avut indeajuns de multa grija de un membru al familie (in cazul meu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala dupa deces razvanmatei razvanmatei Buna seara, Am o problema si as dori cateva raspunsuri. Mama mea a murit de cancer in Martie, mai exact de ciroza hepatica si metastaze. Povestea pe ... (vezi toată discuția)