avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confirmare NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confirmare NUP

Buna seara,

Pe scurt, unchiul meu mi-a facut o plangere penala cand a decedat mama de cancer cam acum 6 luni ca "daca ar fi fost dusa la medic mai din timp putea fi salvata" si ca "am incinerat-o ca un caine".
Eu mentionez ca sunt cel care a dus-o la spital, a decedat la spital si nu eram reprezentatul ei legal, ea nu era invalida, era in toate abilitatile mentale.
Am fost la politie si am dat o declaratie la care am semnat ca "Martor".
Politistul mi-a spus ca nu are nicio sansa si ca se va uita procurorul de caz pe ea si o va inchide.
Dupa 3 luni am revenit la politie ca sa intreb ce s-a mai intamplat si am aflat ca ori este clasata, ori a trimis-o cu propunere de clasare, nu stiu. Pentru ca nici nu au vrut sa stea cu mine mult si nu ma bagau prea mult in seama.
Mi-au spus ca "o sa-ti vin confirmarea"
Acum, confirmarea ca este clasata sau de NUP va mai veni, sau trebuie sa astept in stres ani de zile?
Mai pot eu sa fac ceva ca sa aflu mai repede?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:19, 18 Ianuarie 2017
Aveti vreo idee despre asta?
Multumesc
Nu rezulta ca ati fi comis vreo infractiune: daca era in deplinatatea facultatilor mentale, ea hotara singura cand si daca se duce la spital, dvs. puteati cel mult s-o rugati sa se duca acolo. Iar in privinta incinerarii, nu vad de ce ar constitui infractiune. Deci cred ca va puteti astepta la un RUP, care trebuie confirmat de instanta (CRUP). Deci pana nu se judeca acest CRUP nu s-a terminat povestea. Ma rog, mi se pare o formalitate, de ex. ar putea fi infractiune daca nu a fost chiar asa cum povestiti. In orice caz, din ce ati povestit nu rezulta ca ar fi infractiune.
MAi exact ce inseamna RUP, implicit CRUP?
Deci sa ma astept sa fiu chemat in instanta, sa ma apuc de aparare? Altceva din cele relatate nu s-a intamplat, doar ca nu am dus-o de mana la analize
RUP inseamna renuntarea la urmarirea penala. In vechiul cod de procedura penala se numea NUP. CRUP=confirmarea RUP-ului.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala razvanmatei razvanmatei Buna ziua, In urma cu 6 luni, unchiul meu mi-a facut o plangere penala la politie dupa ce a decedat mama de cancer ca daca ar fi fost dusa la medic mai din ... (vezi toată discuția)
Plangere penala razvanmatei razvanmatei Buna seara, Am si eu o intrebare. Exista in Codul Penal infractiunea ca nu ai avut indeajuns de multa grija de un membru al familie (in cazul meu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala dupa deces razvanmatei razvanmatei Buna seara, Am o problema si as dori cateva raspunsuri. Mama mea a murit de cancer in Martie, mai exact de ciroza hepatica si metastaze. Povestea pe ... (vezi toată discuția)