avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum recuperez taxa de prima inmatriculare..
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum recuperez taxa de prima inmatriculare..

Buna, daca am cumparat o masina inmatriculata in tara iar exproprietarul a platit taxa de mediu fiind primul proprietar in tara , pot sa recuperez eu taxa ? Prin instanta... sau doar el (exproprietarul) are acest drept?
Cel mai recent răspuns: AlinOltean , utilizator 08:01, 11 Ianuarie 2017
Cel care a platit taxa este cel care poate solicita restituirea acestei taxe.
Ok.dar din cate am aflat, are nevoie de actele masinii in original,ori actele sunt la mine cum v-a proceda in acesf caz?poate face acest demers fara maine ? Multumesc anticipat!
Nu este nevoie sa prezinte actele in original ci numai copii "conform cu originalul".
In cazul in care nu mai are actele poate face o solicitare scrisa catre serviciul inmatriculari si obtine toate datele de care are nevoie.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta timbru de mediu pierduta teo_pojar teo_pojar Buna ziua. Am adunat toate hartiile pentru inmatricularea definitiva, dar cand am ajuns la ghiseu m-am trezit ca imi lipsete chitanta originala de la timbru ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare - adeverinta falsa cristina1328 cristina1328 Buna seara! Am cumparat o masina renault laguna 2 an 2002 motor 1,9dci inmatriculat in romania pentru prima data la data de 12,01,2008 primul proprietar fiind ... (vezi toată discuția)