suntem o societate comerciala; am avut un proces comercial pentru neplata (consideram noi nedatorata) a 2 luni cota asociere (chirie) de cca. 3.800 USD, pe care l-am pierdut, definitiv, suma fiind in prezent achitata. Aceeasi reclamanta solicita acum penalitati contractuale de cca. 19.500 USD pentru chiria neachitata din 2003, urmand termenul de judecata peste 10 zile.
avem nevoie urgent de un avocat specializat in drept comercial, care sa preia cazul, suma fiind f. mare pentru noi. Va rog oferte urgente si concrete pentru preluare - onorariu initial si in caz de succes.
va multumim
ce anume nu au legatura recunoasterea datoriilor cu penalitatile? pai recuperarea penalitatilor banuiesc ca a fost introdusa de societatea proprietara ca un drept accesoriu si atunci au legatura fara doar si poate.
asta in nici un caz. si penalitatile, oricum, vor fi calculate pana la data la care a fost platita datoria. cel mai bine ar fi fost sa stim ce anume prevede contractul asta de inchiriere ca asa discuam doar ipotetic.
REVIN CU PRECIZARI: PROPRIETARUL A SOLICITAT INITIAL SI OBTINUT PRIN HOT. IREVOCABILA, EXECUTATA SILIT, OBLIGAREA NOASTRA LA PLATA CHIRIEI DEC. 2002 - 15.02.2003. RECURSUL S-A SOLUTIONAT IN SEPTEMBRIE 2005. IN PREZENT, PROPRIETARUL A FACUT O NOUA CERERE PENTRU PENALITATI DE INTARZIERE LA PLATA CHIRIEI PENTRU PERIOADA DE MAI SUS, (0,6%/ZI) CFM. CONTRACT DIN 2001. IN CONTRACT NU SE PREVEDE CA PENALITATILE POT DEPASI DEBITUL PRINCIPAL, DAR CAND A FOST INCHEIAT NU EXISTA LEGEA PRIVIND DISCIPLINA CONTRACTUALA, ASTFEL INCAT NU CRED CA LEGEA RESPECTIVA ESTE APLICABILA. PROBLEMA MEA URGENTA ESTE GASIREA UNUI AVOCAT CARE SAQ REZOLVE PBL. SI CARE ESTE ONORARIUL INITIAL SI CEL DE SUCCES. MAI AM 8 ZILE LA DISPOZITIE.
MULTUMESC
Poprire salariu
petrans
Va intreb despre un caz de poprire din salariu
un angajat a facut o prostie in 2003 si nu si-a platit telefonul 69 USD.In 2009 a venit la firma mea decizie ... (vezi toată discuția)