avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu lauzie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu lauzie

buna ziua, as dori sa stiu daca concediul de lauzie este obligatoriu? eu as vrea sa iau in perioada de dupa nastere 4 saptamani concediul meu de odihna pe care nu l-am luat pana acum , nu pe cel de lauzie, este posibil asa? apoi sa ma reintorc la munca dupa 4 saptamani astea,
2. daca iau concediul de lauzie sunt platita? 85la suta? sau cum? va multumesc , nu ma prea pricep si vreau sa inteleg mai bn
Cel mai recent răspuns: lore00 , utilizator 13:43, 5 Septembrie 2009
1. Nu e bine sa nu luati concediul de lauzie! Acesta este dat in special spre binele copilului. Medicul nu va fi de acord. Cele minim 42 de zile sunt necesare pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului in primele zile de viata. Discutati neaparat cu medicul de familie si medicul curant care v-a urmarit sarcina.
2. Concediul de lauzie este parte a concediului de maternitate si se platesta ca si cel de sarcina (85%).
3. Dupa ce se termina concediul de maternitate va luati si concediul de odihna.
4. Apoi nu vreti sa intrati in concediu de crestere a copilului pana la vrasta de 2 ani a acestuia?
S-ar putea chiar sa castigati mai mult in concediul de lauzie, de ce sa renuntati la el si sa va folositi zilele de CO pe care le puteti folosi ulterior?
nu vreau pt ca mi se va opri contractul de munca , cu 42 de zile, am alt statut , dar medicul cu care nasc sigur va intelege asta ,si oricum eu nasc prin noiembrie deci voi avea timp sa stau acasa pina la 5 ianuarie cand inceop eu munca
1. Nu inteleg: ce inseamna "mi se va opri contractul de munca"?
2. Nu stiu ce vreti sa faceti, dar nu faceti bine!
3. Explicati-ne, pentru a putea sa va sfatuim cum este mai bine!
sunt medic rezident , si in rezidentiat mi se va opri contractul , mi se va prelungi perdioada de rezidentiat cu atatea zile x de concediu, si astfel voi pierde examenul de specialitate de la final, si nu vreau sa stau acasa sa pierd inca un an, caci am semnat ca dupa 5 ani voi merge la un post de munca y , si la noi rezidentii concediul de odihna care se numeste vacanta de fapt nu se mai da in anul urmator daca nu il iau acum , eu ma gandeam ca daca nasc in noiembrie, imi iau acest concediu de odihna de 4 saptamani, iar la 1 ianuarie incepe un npou an de stagiu de pregatire si sa ma potyt prezenta , astfel sa nu iau concediul de lauzie care ar insemna sa imi prelungesc stagiatura , multe acte , bataie de cap, etc , cam asta era pr mea

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate 2014 magdama magdama Buna dimineata, Am si eu o mare nelamurire privind concediul de maternitate, iar cei de la resurse umane nu mi-au putut da un raspuns clar. Eu trebuie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Ami1988 Ami1988 Buna ziua! Incepand de 23 octombrie pot sa intru in concediu prenatal, dar eu daca ma simt bine intentionez sa mai lucrez inca 3-4 saptamani. Mai am 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului miki980 miki980 Buna ziua, as dori sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.Sunt angajata din 19.07.2011 si urmeaza sa nasc in jurul datei de 13.09.2012. De cand pot ... (vezi toată discuția)