avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer intreprindere partiala sau totala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer intreprindere partiala sau totala

In cazul unui transfer de intreprindere partiala /totala daca salariatii(unul sau mai multi) intreprinderii care urmeaza a fii transferati refuza sa mearga la noul angajator(cesionarul) chiar daca sunt respectate toate reglementarile in vigoare,acestia refuzand pentru un motiv sau mai multe,intemeiate sau nu,acestia pot beneficia de salarii compensatorii conf.CCM actual incheiat si in vigoare,unde spune ca pentru desfintarea postului de munca efectiv din motive neimputabile salariatului beneficiaza de aceste salarii,sau pe viitor este bine sa specificam in CCM acest lucru.(Ex Service Firma petroliera ,cei care au trecut la noul angajator au primit jumatate din salarii cine nu a vrut au beneficiat de toate salariile)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 12 Ianuarie 2017
Daca vor fi concediati pentru desfiintarea postului, atunci vor putea beneficia de salarii compensatorii potrivit CCM.

Atentie insa ca, transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.
Intrebarea mea era cat de cat clara si anume ce se inimpla in cazul refuzului de a semna de catre angajat transferul pentru cedent
Transferul nu se semneaza de catre salariat , acesta ia la cunostinta de acea situatie.

p.s.
Recititi mesajul initial si vedeti cat de clara era intrebarea care nici nu exista ...
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc de raspuns,dar de asemenea imi puteati spune ca daca nu doreste un angajat sa treaca la cedent isi poate da demisia pur si simplu,si mai exact faptul ca la un transfer de intreprindere salariatul nu are nici o putere de decizie.Multumesc anticipat
Daca un salariat nu doreste sa continue activitatea la cedent, atunci isi poate da demisia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)
Somaj niko79 niko79 Buna ziua! Am o societate cu 5 salariati, cu asociat unic, acum el s-a mai asociat cu cineva, urmand ca in cateva zile, el sa se retraga definitiv si sa ramana ... (vezi toată discuția)
In momentul absorbirii unei firme, angajatii firmei cumparate sunt protejati in vre-un fel? lucian1993 lucian1993 Compania la care lucrez a fost achizitionata si e in procesul de a fi absorbita de o alta companie. Cei din compania cumparatoare au achizitionat cota noastra ... (vezi toată discuția)