avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nastere al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nastere al doilea copil

Buna ziua,
Ce drepturi au parintii la nasterea celui de-al doilea copil?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:59, 11 Ianuarie 2017
Cam aceleasi drepturi ca si la primul: concedii medicale daca mama este asigurata, concediu si indemniztaie de crestere copil daca are stagiu de cotizare, alocatie pentru copil.
Tatal (daca lucreaza) are dreptul la un concediu paternal de 5 zile luat in primele 8 saptamani de viata ale copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi si obligatii la nasterea gemenilor BG BG As vrea sa stiu care sunt drepturile si obligatiile pe care le am la nasterea a doi copii. In cate zile trebuie inregistrati copiii si care sunt ... (vezi toată discuția)
De ce drepturi dispun eu și copilul meu! Viosiele Viosiele La sfârșitul acestei luni voi naște!Este primul nostru copil,și as vrea sa stiu de ce drepturi dispun eu si copilul meu!Tatal copilului lucreaza cu acte in ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru tata wbo88 wbo88 Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: Momentan ambii parinti lucreaza, mama urmeaza sa intre in concediu de risc maternal, apoi concediu prenatal, ... (vezi toată discuția)