avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua. Daca sotia e angajata la 4 ore,calculul pensiei alimentare se calculeaza la salariul net pe 4 ore,sau venitul net minim pe economie? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Bereschi Janos , Alte profesii 09:45, 12 Ianuarie 2017
Depinde din ce motiv lucrează 4 ore.
1. dacă este aptă de muncă pentru normă întreagă, i se va calcula din salariul minim NET pe economie întreg de 8 ore.
2. dacă din motive medicale are capacitatea de muncă redusă la jumătate, i se va calcula pensia din venitul salarial NET rezultat în urma celor 4 ore de muncă.
Multumesc frumos. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Stabilire cuantum pensie alimentara ulises10 ulises10 stie cineva cum se va calcula cuantia pensiei alimentare daca parintele care trebuie sa o plateasca are venitul real mult mai mic (demonstrabil cu documente) ... (vezi toată discuția)
Salariul minim net pentru normă redusă bună ziua, îmi poate ... Loredana080 Loredana080 Salariul minim net pentru normă redusă . Bună ziua, îmi poate spune cineva care este salariul minim net pentru normă redusă, de 4 sau 6 ore pe zi? (vezi toată discuția)