avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

Buna ziua . As vrea sa stiu ce se poate face in urmatoarea situatie. Am o colega la serviciu care intampina urmatoarea problema : a venit aici in anglia impreuna cu prietenul (concubinul) au impreuna o fetita minora. Concubinul a parasit-o. Aceasta femeie ar dori sa stie daca poate obtine custodia copilului aici in anglia sau prin avocat delegat in romania fara sa revina in tara pentru ca si -ar pierde serviciul. Este posibil?
Daca copilul are resedinta obisnuita in Anglia se poate depune actiunea de custodie in aceasta tara cat timp se UK se afla in UE. A se vedea Regulamentul 2201/2003 UE.
Da. Copilul este cu mama lui in Anglia. Care este procedura ?
Buna ziua,
Pentru a primi custodie doar ea,fiind in Anglia, e bine sa se intereseze la autoritatile engleze.
Procedura de stabilire a custodiei se va face dupa dreptul national incident in cauza dupa stabilirea instantei competente. Asadar conform legislatiei europene si conventiilor internationale prin raportare la situatia de fapt descrisa de dumnevoastra se pare ca judecatoria de la resedinta mamei copilului este competenta. Asadar, mama copilului trebuie sa promoveze o actiune in instanta pe care sa o depuna la judecatoria competenta din Anglia. Asistenta de catre avocat nu este obligatorie, insa aceasta este oportuna. Dosarul se va solutiona de catre instanta dupa procedura dreptului englez si se va pronunta o hotarare de stabilire a custodiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama englezoaica, tata roman, copil cu cetatenie dubla, mi se interzice accesul ddd1791 ddd1791 Buna ziua, Va prezint pe scurt o situatie mai aparte: am trait cu o englezoaica in concubinaj cativa ani, din relatia noastra s-a nascut o fetita care pe ... (vezi toată discuția)
Informatie custodie oanabalaci oanabalaci Buna ziua Ma numesc Oana si locuiesc in Spania unde am nascut acum 6 ani un copil al carui tata este de nationalitate spaniol .Nefiind casatoriti dar crescand ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului meu Mihail1 Mihail1 Buna, numele meu este Mihai,am 30de ani si ma confrunt cu o problema majora. Sunt tatal unui copil de 2ani si 9 luni. Nu sunt casatorit cu mama copilului dar ... (vezi toată discuția)