avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Incompatibilitate functii
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Incompatibilitate functii

Buna ziua. Am si eu o neclaritate si as avea nevoie de o lamurire. Sunt profesor de profesie. In 2008 am infiintat o societate comerciala a carui asociat unic sunt, iar sotul meu este administrator. Luna aceasta am fost propusa pentru postul de director la scoala unde predau ca profesor. Intrebarea mea este daca exista incompatibilitate intre cele doua avtivitati?
Cel mai recent răspuns: Alexaz , utilizator 07:09, 11 Noiembrie 2023
Buna ziua,
Singura incompatibilitate a unui director de scoala, prevazuta de Legea educatiei este cea prevazuta la art. 257 alin. 4 - ocuparea functiei de presedinte sau vicepresedinte de partid pe durata exercitarii mandatului.

Asadar, faptul ca sunteti asociat unic intr-o societate comerciala nu va impiedica sa fiti director de scoala, cu o singura observatie: societatea sa nu desfasoare activitati economice in incinta scolii respective sau in apropierea acesteia.
Se pot ocupa doua funcții de conducere? Una fiind director de școală la particular cu contract de voluntariat și cea de a doua director de școală stat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Director de scoala soniaiulia soniaiulia Buna ziua, va rog sa ma ajutati, ma intereseaza daca un director de scoala poate ocupa in acelasi timp si o functie de conducere la o farmacie. Si in ce lege ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate ? Igor1987 Igor1987 Functia de director al unei unitati de invatamant de stat (liceu, scoala generala) este incompatibila cu functia de consilier local ? (vezi toată discuția)
Incompatibilitati primar rataxen rataxen Buna seara imi poate spune cineva daca calitatea de unic asociat la un SRL este incompatibila cu functia de primar. a nu se confunda cu administrator. va ... (vezi toată discuția)