avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... director de scoala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

director de scoala

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati, ma intereseaza daca un director de scoala poate ocupa in acelasi timp si o functie de conducere la o farmacie. Si in ce lege se prevede acest aspect?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 12 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Incompatibilitatea prevazuta de Legea educatiei se gaseste in art. 257 alin. 4: directorul de scoala nu poate ocupa functia de presedinte sau vicepresedinte de partid pe perioada exercitarii mandatului.

Asadar, faptul ca face parte din conducerea unei alte societati, fie ea farmacie, magazin, librarie sau orice alta forma de activitate comerciala, nu duce la incompatibilitate. Singurul impediment este ca acea facrmacie sa nu se afle in apropierea scolii respective (ma gandesc ca in incinta ei nu se pune problema)
@ soniaiulia

Raspunsul este afirmativ la intrebarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functii Nicolae74 Nicolae74 Buna ziua. Am si eu o neclaritate si as avea nevoie de o lamurire. Sunt profesor de profesie. In 2008 am infiintat o societate comerciala a carui asociat unic ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate ? Igor1987 Igor1987 Functia de director al unei unitati de invatamant de stat (liceu, scoala generala) este incompatibila cu functia de consilier local ? (vezi toată discuția)
Situatie de incompatibilitate sabina84 sabina84 Functia de consilier local este incompatibila cu -reprezentant in Consiliul de administratie al unei scoli? (vezi toată discuția)