Va rog sa ma sprijiniti in gasirea unei solutii privind urmatoarea situatie.
Eu si fosta sotie avem custodie comuna asupra copilului nostru minor. Dorim sa ii facem pasaport pentru a ne insoti alternativ in strainatate. Domiciliile noastre sunt in orase diferite chiar daca pe hotararea de divort de la notar a ramas domiciliul copilului - domiciliul mamei din acel moment (fostul domiciliu comun care dealtfel este si domiciliul meu din CI); care intre timp si-a schimbat domiciliul in alt oras / judet (doar ea)
Intrebarile ar fi:
1. Dorim sa ii facem pasaport depunad actele in orasul unde am eu domiciliul (si unde cum supuneam mai sus are inca domiciliul si copilul - conform hotararii de divort) - se poate ?
2. In situatia cand mergem amandoi (ne prezentam personal) sa depunem actele mai este necesara vreo imputernicire ?
3. Ulterior pentru iesirea din tara parintele insotitor are nevoie de o procura de la celalat parinte privind acordul iesirii din tara. Acest acord paote fi conditionat (de exemplu: pe langa specificarea perioadei, ca se va lua legatura cu celalalt parinte telefonic periodic - de doau ori pe saptamana, ca o deplasare sa nu dureze mai mult de X zile, ca parintele insotitor sa se oblige sa asigure anumite conditii de cazare, etc ) ?
Părerea mea este că localitatea unde trebuie să-i faceți pașaportul este cea de la domiciliul părintelui la care i s-a stabilit copilului locuința (conform hotărârii judecătorești).
Dacă se prezintă ambii părinți nu mai este necesară o împuternicire.
Este necesar acordul părinților, acordul putând fi dat pentru o perioadă mai mare de timp.