avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... eliberae pasaport minor & declaratei notariala ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

eliberae pasaport minor & declaratei notariala poarinte - custodie comuna

Buna ziua,

Va rog sa ma sprijiniti in gasirea unei solutii privind urmatoarea situatie.

Eu si fosta sotie avem custodie comuna asupra copilului nostru minor. Dorim sa ii facem pasaport pentru a ne insoti alternativ in strainatate. Domiciliile noastre sunt in orase diferite chiar daca pe hotararea de divort de la notar a ramas domiciliul copilului - domiciliul mamei din acel moment (fostul domiciliu comun care dealtfel este si domiciliul meu din CI); care intre timp si-a schimbat domiciliul in alt oras / judet (doar ea)

Intrebarile ar fi:

1. Dorim sa ii facem pasaport depunad actele in orasul unde am eu domiciliul (si unde cum supuneam mai sus are inca domiciliul si copilul - conform hotararii de divort) - se poate ?
2. In situatia cand mergem amandoi (ne prezentam personal) sa depunem actele mai este necesara vreo imputernicire ?
3. Ulterior pentru iesirea din tara parintele insotitor are nevoie de o procura de la celalat parinte privind acordul iesirii din tara. Acest acord paote fi conditionat (de exemplu: pe langa specificarea perioadei, ca se va lua legatura cu celalalt parinte telefonic periodic - de doau ori pe saptamana, ca o deplasare sa nu dureze mai mult de X zile, ca parintele insotitor sa se oblige sa asigure anumite conditii de cazare, etc ) ?

Multumesc anticipat,

S.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2017
sotetm, utilizator
Cel mai recent răspuns: sotetm , utilizator 16:07, 29 Ianuarie 2018
Părerea mea este că localitatea unde trebuie să-i faceți pașaportul este cea de la domiciliul părintelui la care i s-a stabilit copilului locuința (conform hotărârii judecătorești).
Dacă se prezintă ambii părinți nu mai este necesară o împuternicire.
Este necesar acordul părinților, acordul putând fi dat pentru o perioadă mai mare de timp.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu minori catalinlg catalinlg spuneti-mi va rog ce acte imi trebuie la iesirea din tara in cazul in care imi trimit copilul in ungaria cu bunicii? sunt tatal copilului si in urma ... (vezi toată discuția)
Aducere copil din romania inapoi in strainatate... ioana d ioana d"arc buna seara,am un copil nascut in strainatate pe care l-am dus in romania si are grija mama mea de el,as vrea sa il aduc inapoi si vreau sa stiu ce acte am ... (vezi toată discuția)
Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)