avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Puterea juridica a unei promisiuni nerealizate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Puterea juridica a unei promisiuni nerealizate angajator

Neata,
Am citit multe forumuri si adnotari, comentarii, explicatii codul muncii, dar tot nu am o solutie 'bazata' pentru o problema cu un angajat. Acum cateva luni, patronul firmei a 'promis' tuturor angajatilor niste prime periodice pe care le va oferi tuturor, cu conditia ca situatia financiara a firmei ramane stabila.
In prezent insa, a fost nevoie de recurgerea la cateva disponibilizari ca urmare a cererii clientului, iar unul dintre deja fostii angajati ameninta ca merge la Tribunal pe baza acestui 'acord verbal' si ca va chema si martori, angajati ai firmei.
Intre timp insa, imediat dupa renuntarea clientului la unii dintre angajati (s-a semnat si un act aditional prin care suma forfetara platita de client scada proportional cu numarul angajatilor concediati) patronul a convocat reprezentantii salariatilor explicandu-le efectele crizei si ca a decis sa faca economii, adica sa nu mai dea acele prime, pentru a evita alte consecinte ale crizei care ar putea aparea, dar mai grave. Acestia au fost foarte intelegatori. La fel si restul angajatilor. Deci in cazul unei citari in instanta, acestia ar tine partea firmei.
Din pacate nu stiu ce baza legala as avea sa pot dormi linistita :sorry:
Ma poate lamuri cineva daca am sau nu dreptate in felul cum gandesc?
Multumesc! ;)
Cel mai recent răspuns: MASHASV , utilizator 12:57, 6 Septembrie 2009
Multumesc :thumbup:
Week-end placut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)
Raspunderea consilierului juridic dorinv dorinv Consilierul juridic al unei societati comerciale poate fi tras la raspundere (patrimoniala) pentru prejudicii aduse firmei? Exemplu: Directorul firmei il pune ... (vezi toată discuția)
Participarea angajatului la profit obliga la plata salariului minim brut pe tara indiferent de studii? lucian2478 lucian2478 Stimati domni, La ultimul serviciu am castigat 500 euro in mana, s-au facut restructurari, iar acum ma aflu in situatia de a negocia un nou contract cu un nou ... (vezi toată discuția)