avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu

Buna seara tuturor. Am o intrebare legata de plata zilelor de concediu dupa desfacerea contractului de munca. Mai exact, am fost angajat din 1 iulie anul trecut pana in 18 decembrie cu norma intreaga si nu am idee cate zile de concediu ar trebui sa mi se plateasca. Stiu ca aveam dreptul la 1,75 zile de concediu pe luna, insa am auzit discutii cum ca nu ar mai fi valabil acest lucru. Mentionez faptul ca nu mi-am luat deloc concediu in acea perioada.
As aprecia enorm daca m-ar ajuta cineva cu un raspuns.

Multumesc si va doresc un weekend fain.
Cel mai recent răspuns: pvandrei , utilizator 16:00, 14 Ianuarie 2017
Cate zile de concediu îți erau trecute pe contractul individual de muncă?
pvandrei a scris:

....Mai exact, am fost angajat din 1 iulie anul trecut pana in 18 decembrie cu norma intreaga si nu am idee cate zile de concediu ar trebui sa mi se plateasca. Stiu ca aveam dreptul la 1,75 zile de concediu pe luna, ....

Multumesc si va doresc un weekend fain.

In acest caz, putem spune ca in c.i.m. aveati prevazut 21 de zile de CO mentionate in c.i.m.

Perioada lucrata :1 iulie - 18 decembrie

Numar zile calendaristice in perioada lucrata: 172 zile

Numar zile CO : 172 x 21 : 366 = 9,86 zile.... in speta, aveati dreptul la 10 zile de CO care trebuie safie compensate in bani la incetarea c.i.m.
Am uitat sa mentionez, intr-adevar, in contract sunt 21 de zile de concediu de odihna. Va multumesc pentru ajutor!
O zi buna va doresc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea zilelor neefectuate de concediu de odihna Stefan_VB Stefan_VB Buna ziua, In perioada August 2017 - Iulie 2018 am lucrat in cadrul unei companii, mai intai incheind contracte de munca pe perioada determinata (3 luni, ... (vezi toată discuția)
Commpensare concediu de odihna / zile preaviz Ela87 Ela87 Buna ziua. Lucrez din 27.03.2017 la o firma cu CIM 8h/zi, 40h/ săptămâna,dispuse inegal. In data de 20.06.2017 mi-am dat demisia. Am continuat sa merg ... (vezi toată discuția)
Calcularea zilelor de concediu andreeastef andreeastef BUNA ZIUA, MA PUTETI AJUTA,VA ROG IN URMATOAREA PROBLEMA? CONTRACTUL DE MUNCA AINCEPUT LA DARA DE 01.03.2016 SI A INCETAT LA DATA DE 14.12.2016. LA CATE ... (vezi toată discuția)