avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare de acasa

Buna seara/ziua ! Am 17 ani si jumatate si as vrea sa ma mut la iubitul meu care are 21 de ani. Am inteles de la unele persoane ca daca eu dau declaratie la politie nu se poate intampla nimic daca parintii mei iau masuri cu politia. Vreau doar raspunsuri din partea oamenilor care stiu legile ! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena123456ely , utilizator 10:27, 14 Ianuarie 2017
Parintii tai pot depune o plangere la politie. Dar tu ai 17 ani si jumatate si poti depune declaratie care se ia in considerare. Sfatul meu este sa te gandesti bine ce vrei sa faci. Si eu am trecut prin asa ceva.
Nu stiu ce sa zic , sunt in aceeasi situatie , eu iti spun ca am mers la politie si acolo mi-a fost spus doar faptul ca daca nu vreau sa ma intorc acasa , o sa anunte protectia copilului si o sa ajung la un centru de plasament pana fac 18 ani , nu stiu daca este valabil ce au spus , sau a fost spus doar sa ma sperie sa ma intorc acasa , exact ceea ce ai auzit tu , am auzit si eu , dar iti spun , pe mine nu m-au lasat sa dau nici o declaratie , au intocmit ei un proces verbal cu cele intamplate , mi-au luat amprente si m-au rugat sa ma intorc acasa , si peste 3 zile sa imi dea timp de gandire zic ei " ca esti tanara si e pacat de tine sa ajungi pe acolo ,cand ai toate conditiile acasa " , eu le-am spus ca am mai plecat odata si cand am revenit la domiciliu am luat o bataie de la tatal meu , pe care nu o sa o uit nici peste 20 de ani , dar nu au luat in considerare , au zis ca e perfect normal ca un parinte sa reactioneze asa dupa ce copilul ii pleaca de acasa ... o sa urmaresc subiectul si iti voi spune din proprie experienta cum merg lucrurile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecat de acasa Popionel Popionel Iubita mea este bătută de parinti și nu este deloc bine și ii este frica sa facă ceva pentru ca nu vrea sa ajungă într-un centru de plasament. Eu am 18 ... (vezi toată discuția)
Sunt minora si vreau sa fug de acasa Andreea florea Andreea florea Buna.. sunt minora in varsta de 14 ani.. vreau sa ma mut la iubitul meu .. dar parintii mei nu sunt de acord.. ce se intampla daca fug de acasa? Gen daca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am 16 ani,în ianuarie fac 17 ani. sunt în plasament ... Anonimus02082023 Anonimus02082023 Bună ziua,am 16 ani,în ianuarie fac 17 ani. Sunt în plasament simplu,la asistent maternal,între mine și asistenții maternali,exista mereu ... (vezi toată discuția)