Buna seara! Scuzati va rog titlul acestui subiect insa nu am avut o idee mai buna.
Apelez la dumneavoastra pentru a obtine ceva pareri si sfaturi referitor la o situatie mai grava.
In data de 24 octombrie mama a fost lovita pe trecerea de pietoni de un taximetrist.A ajuns in stare foarte grava la urgenta,respectiv -coma de gradul 2 iar ulterior a fost transferata la un alt spital din alt oras.Nu doresc sa dau detalii inutile insa in concluzie..a fost la un pas de moarte,suferind multiple traumatisme cranio-cerebrale,multiple fracturi la bazin.Pe scurt ...majoritatea doctorilor au spus sa fim recunoscatori ca a trait.Eu am contactat o firma de avocatura insa voiam sa va intreb si pe dumneavoastra..cat dureaza pana incepe procesul,fiindca momentan nu primesc absolut niciun detaliu de la avocat si sunt deja 3 luni. Daca se poate in mare sa spuneti si care este procedura..din cate am inteles de la avocat s-au intocmit actele pe parte civila cu asigurarile iar pe parte penala cu soferul.
Mentionez ca nu va mai putea ocupa un loc de munca tot restul vietii fiindca a fost afectata foarte grav atat fizic cat si psihic(depresii,stari de agresivitate..etc).Varsta este de 46 ani!
Multumesc!
Presupun ca pana acum exista si un CML.
Daca e o problema mai complicata atunci mai bine cereti mai multe pareri inainte de-a decide sa luati despagubirea. O suma ar putea parea rezonabila acum, insa ulterior sa nu acopere toate cheltuielile si atunci incepe calvarul.
Sunt intr-un caz oarecum asemanator .
In cazul meu ,societatea de asigurari a cerut adeverinte peste adeverinte si CML .
A durat de la inceputul verii pana in decembrie finalizarea judecarii . Din primavara pana la inceputul verii a durat obtinerea ultimei adeverinte solicitate de societatea de asigurari .
In CML ce scrie ,cate zile de ingrijiri medicale , daca se mentioneaza punerea vietii in pericol , infirmitate ,etc .
Va fi despagubita de RCA-ul soferului vinovat ; alegeti un avocat care practica onorariu de succes ,adica un procent din suma castigata .Bineinteles va fi si un onorariu in bani la inceput deoarece puteti renunta iar el a lucrat pe?
In al doilea rand ,atentie la taxa judiciara de timbru (in cazul unui proces),trebuie platita la inceput altfel procesul nu va avea loc. taxa de timbru e cu 3 zerouri .
Suma ceruta despagubire e cu 5 zerouri in cazul de fata , exact va poate spune avocatul ales de dvs .
In primul rand e viata , venituri salariale necesare se regasesc in despagubiri ,sanatatea nu prea se regaseste ...
Pe partea cu penalul depinde ce scrie in CML .
In momentul de fata sunt 90 zile de concediu medical,iar maine voi merge sa prelungesc cu inca 30 zile.CML inca nu l-am scos deoarece inca nu au venit toate actele solicitate de politie spitalelor din Craiova,Bucuresti .
In ceea ce priveste caderea la intelegere cu asigurarea si soferul pot spune ca a iesit din discutie.
Multumesc pentru detalii ,chiar maine ma voi intalni cu avocatul ce se.ocupa de caz iar eventual o sa revin cu ceva detalii.
Nu are importanta numarul de zile de concediu medical ,conteaza decat numarul de zile inscris pe certificatul medico-legal (CML) .
Mergeti la ML cu toate actele privind evenimentul - PV de la Pol ,bilet externare,analize ,etc iar medicul legist va alege ce are nevoie ,eventual va solicita si altele . Precizati ,asa intr-o doara,ce v-au spus medici ('noroc ca mai e') ... coma si traumatismele rezulta din hartii .
Aveti rabdare pana se inzdraveneeste cat de cat, zilele de ingrijiri medicale pot fi mai mari daca apar complicatii. Pe urma solicitati Expertiza medico-legala.