avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Victima accident rutier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Victima accident rutier

Buna seara! Scuzati va rog titlul acestui subiect insa nu am avut o idee mai buna.
Apelez la dumneavoastra pentru a obtine ceva pareri si sfaturi referitor la o situatie mai grava.
In data de 24 octombrie mama a fost lovita pe trecerea de pietoni de un taximetrist.A ajuns in stare foarte grava la urgenta,respectiv -coma de gradul 2 iar ulterior a fost transferata la un alt spital din alt oras.Nu doresc sa dau detalii inutile insa in concluzie..a fost la un pas de moarte,suferind multiple traumatisme cranio-cerebrale,multiple fracturi la bazin.Pe scurt ...majoritatea doctorilor au spus sa fim recunoscatori ca a trait.Eu am contactat o firma de avocatura insa voiam sa va intreb si pe dumneavoastra..cat dureaza pana incepe procesul,fiindca momentan nu primesc absolut niciun detaliu de la avocat si sunt deja 3 luni. Daca se poate in mare sa spuneti si care este procedura..din cate am inteles de la avocat s-au intocmit actele pe parte civila cu asigurarile iar pe parte penala cu soferul.
Mentionez ca nu va mai putea ocupa un loc de munca tot restul vietii fiindca a fost afectata foarte grav atat fizic cat si psihic(depresii,stari de agresivitate..etc).Varsta este de 46 ani!
Multumesc!

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
Adrian1993, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:42, 18 Ianuarie 2017
Presupun ca pana acum exista si un CML.
Daca e o problema mai complicata atunci mai bine cereti mai multe pareri inainte de-a decide sa luati despagubirea. O suma ar putea parea rezonabila acum, insa ulterior sa nu acopere toate cheltuielile si atunci incepe calvarul.
Sunt intr-un caz oarecum asemanator .
In cazul meu ,societatea de asigurari a cerut adeverinte peste adeverinte si CML .
A durat de la inceputul verii pana in decembrie finalizarea judecarii . Din primavara pana la inceputul verii a durat obtinerea ultimei adeverinte solicitate de societatea de asigurari .
In CML ce scrie ,cate zile de ingrijiri medicale , daca se mentioneaza punerea vietii in pericol , infirmitate ,etc .
Va fi despagubita de RCA-ul soferului vinovat ; alegeti un avocat care practica onorariu de succes ,adica un procent din suma castigata .Bineinteles va fi si un onorariu in bani la inceput deoarece puteti renunta iar el a lucrat pe?
In al doilea rand ,atentie la taxa judiciara de timbru (in cazul unui proces),trebuie platita la inceput altfel procesul nu va avea loc. taxa de timbru e cu 3 zerouri .
Suma ceruta despagubire e cu 5 zerouri in cazul de fata , exact va poate spune avocatul ales de dvs .
In primul rand e viata , venituri salariale necesare se regasesc in despagubiri ,sanatatea nu prea se regaseste ...
Pe partea cu penalul depinde ce scrie in CML .
In momentul de fata sunt 90 zile de concediu medical,iar maine voi merge sa prelungesc cu inca 30 zile.CML inca nu l-am scos deoarece inca nu au venit toate actele solicitate de politie spitalelor din Craiova,Bucuresti .
In ceea ce priveste caderea la intelegere cu asigurarea si soferul pot spune ca a iesit din discutie.
Multumesc pentru detalii ,chiar maine ma voi intalni cu avocatul ce se.ocupa de caz iar eventual o sa revin cu ceva detalii.
Nu are importanta numarul de zile de concediu medical ,conteaza decat numarul de zile inscris pe certificatul medico-legal (CML) .
Mergeti la ML cu toate actele privind evenimentul - PV de la Pol ,bilet externare,analize ,etc iar medicul legist va alege ce are nevoie ,eventual va solicita si altele . Precizati ,asa intr-o doara,ce v-au spus medici ('noroc ca mai e') ... coma si traumatismele rezulta din hartii .
Aveti rabdare pana se inzdraveneeste cat de cat, zilele de ingrijiri medicale pot fi mai mari daca apar complicatii. Pe urma solicitati Expertiza medico-legala.

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni neftali neftali Bună ziua! Vă rog să mă ajutati cu niste raspunsuri! Multumesc! 1) M-a lovit o mașină pe trecerea de pietoni.Soferul implicat m-a dus la spital. În ... (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)
Depunerea plangerii partii vatamate intr-un accident rutier? ciprian.G1978 ciprian.G1978 Buna seara! Unde trebuie sa depuna partea vatamata plangerea in cazul unui accident rutier? Trebuie sa fie insotita de un avocat de la inceput? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)