avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit autoturism achizitionat din strainatate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit autoturism achizitionat din strainatate

In august 2016 s-a achizitionat din strainatate un autoturism pentru care s-au luat numere rosii de doua ori,iar in 10 Ianuarie 2017 ,a treia oara.Autoturismul nu se va inmatricula definitiv(numere definitive) de comparator.Intrebarea este daca acesta va plati impozit pentru autoturismul respectiv in 2017,fiind achizitionat in 2016?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 12:13, 15 Ianuarie 2017
In termen de 30 zile de la achizitionare, autoturismul trebuie declarat la SPFL al Primariei. Daca este vandut in 2017 vanzatorul va achita taxa pentru tot anul iar cumparatorul va plati incepand cu 2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inmatriculare al3cksutz al3cksutz Am nevoie de un sfat, daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema. In urma cu aproximativ 2 luni am cumparat un autoturism, adus din strainatate, ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal Tamy1003 Tamy1003 Bun gasit! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns caci de o saptamana jonglez ca o minge de ping-pong intre doua primarii si nu gasesc o rezolvare la problema mea. ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit auto ana55 ana55 Se cumpara un autoturism din Germania in data de 08.12.2017,persoana nu se prezinta la Primarie pana in 05.03.2018 si cere sa se inregistreze ... (vezi toată discuția)