avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul impozit auto

Se cumpara un autoturism din Germania in data de 08.12.2017,persoana nu se prezinta la Primarie pana in 05.03.2018 si cere sa se inregistreze autoturismul pentru numere rosii pentru 1 luna. Se stie ca pentru prima tura de numere rosii nu se vine la Primarie. Deci in 05.03.2018 inregistreaza pentru a doua oara acest autoturism cu numere rosii.In data de 20.03.2018 vine cu Contract de vanzare pentru acest autoturism. Intrebarea este cine plateste impozitul in anul 2018, vanzatorul (cel cu numere rosii) sau cumparatorul?
Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns si va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: calin_75 , utilizator 12:31, 27 Martie 2018

ana55 a scris:

Se cumpara un autoturism din Germania in data de 08.12.2017,persoana nu se prezinta la Primarie pana in 05.03.2018 si cere sa se inregistreze autoturismul pentru numere rosii pentru 1 luna. Se stie ca pentru prima tura de numere rosii nu se vine la Primarie. Deci in 05.03.2018 inregistreaza pentru a doua oara acest autoturism cu numere rosii.In data de 20.03.2018 vine cu Contract de vanzare pentru acest autoturism. Intrebarea este cine plateste impozitul in anul 2018, vanzatorul (cel cu numere rosii) sau cumparatorul?
Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns si va multumesc!

Daca cei de la primarie au inregistrat dobandirea cu data din 2017, fara discutie platitor de impozit pentru 2018 este vanzatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit autoturism ana55 ana55 se cumpara un autoturism din Germania in data de 08.12.2017,persoana nu se prezinta la Primarie pana in 05.03.2018 si cere sa se inregistreze autoturismul ... (vezi toată discuția)
Impozit auto tudu_dora tudu_dora buna ziua.am o problema f mare.acum 5 ani am adus in Romania masina pe care o detineam in Italia dupa ce acolo am radiat o.aici am incercat sa o inmatriculez ... (vezi toată discuția)
Impozit autoturism achizitionat din strainatate ana55 ana55 In august 2016 s-a achizitionat din strainatate un autoturism pentru care s-au luat numere rosii de doua ori,iar in 10 Ianuarie 2017 ,a treia ... (vezi toată discuția)