Buna ziua,
as dori sa va intreb daca exista vreo reglementare, (lege,ordonanta, hotarare guvernamentala) privind conditiile in care cetatenii au acces la evenimente de interes public. Mi s-a interzis sa intru la un spectacol cu umbrela, desi afara era innorat, iar agentii de paza mi-au dat ca unic argument faptul ca aceasta este decizia organizatorilor. Pe afisul de la intrare scria ca este interzisa intrarea cu obiecte contondente, fara sa existe o lista completa a obiectelor considerate contondente (in opinia lor, umbrela este un obiect contondent, inschimb pantoful sau telefonul mobil, nu). As vrea sa sa stiu daca firmele care organizeaza evenimente au sau nu obligatia de a specifica clar care sunt obiectele interzise (nu doar sa dea un titlu generic) si as dori sa stiu daca exista o reglementare a UE care sa faca referire la acest tip de probleme.
Este interzis accesul cu umbrele la specatacole din cate stiu si eu. Se subantelege ca o umbrela poate fi un corp contondent . Tocmai in scopul prevenirii accidentelor exista aceasta interdictie. Asa a fost si la concertul Madonnei precu m su la alte mari concerte, nu de mult au venit cei de la ,,the killers", unde, chiar daca afara ploua , accesul umbrelelor a fost interzis.:)
Pot intelege si eu ca o umbrela poate fi obiect contondent. Pe mine ma intereseaza ca acela care interzice acestu obiect sa-mi justifice decizia legal. Nu cum justifica agentii de paza: "Pentru ca asa au zis organizatorii". Aceste lucruri trebuie sa fie reglamentate undeva, nu pentru ca asa au chef unii sau altii.
Euasta doresc sa aflu.