Buna ziua. Poveste mea este următoarea iar întrebarea va fi la final : bunicul meu a avut o casa cu terenul din jurul ei. Bunicul la crescut pe tata nefiind al lui.Tata Fiind al bunici mele dintr-o căsătorie anterioara.Când tata s-a căsătorit cu mama, bunicul ia dat mamei mele prin vanzare-cumparare casa și terenul. Intre timp tatăl meu a decedat. Tata mai are un băiat cu o alta femeie iar acesta mă amenință că o să mă de-a în judecată ptr că are și el dreptul. Este adevărat că are și el dreptul chiar daca actele vânzare cumpărare au fost făcute între bunicul și mama mea? Repet bunicul fiind tatăl tatălui meu. Mulțumesc mult pentru atenția acordată
Cu stimă și respect L.Ionut
Din cate inteleg exista un act autentic de vanzare cumparare intre o persoana si mama dumneavoastra.Un frate dupa tata incearca sa vina la mostenire.
In aceste conditii NU, nu are niciun drept.
Trebuie studiate in actele pe care le detineti pentru ca este posibil ca bunul cumparat de mama dvs., daca a fost achizitionat in timpul casatoriei acesteia cu tatal dvs., sa fie considerat bun comun si atunci, partea tatalui se imparte intre mostenitorii acestuia, printre care si copilul sau din afara casatoriei.
Succesiune
IONY1972
Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)