avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe apartament inchiriat unei firme. ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe apartament inchiriat unei firme. Destinatie,activitate birouri.

Buna ziua.Am inchiriat apartamentul care este adresa noastra de domiciliu,unei societati comerciale care il foloseste pe post de birouri.Contractul de inchiriere este in registrat la organul fiscal si platim impozitul datorat pe venitul astfel obtinut.Intrebarea mea este legata de valoarea impozitului pe cladire(apartament), pe care trebuie sa o platim laPrimarie(taxe si impozite),si daca trebuie sa platim mai mult fata de anii precedenti.O alta problema ar fi plata taxei de salubritate pe care o platim si noi ca si proprietari(140lei/an2016),si chiriasii(societatea respectiva),ei platind aprox. 300lei/an.Este corect sa se perceapa aceeasi taxa(salubritate),de doua ori pe an,pe aceeasi adresa?Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Lica-v , utilizator 16:22, 18 Ianuarie 2017
Da, va trebui sa platiti impozit pentru cladire nerezidentiala. Trebuie sa depuneti in 30 de zile la DITL o declaratie privind schimbarea destinatiei imobilului.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit apartament georgeangheloiu georgeangheloiu Buna seara ! Am un apartament inchiriat la doua societati ca punct de lucru (nu sediul social) iar eu nu locuiesc in acest apartament.Toate utilitatile sunt ... (vezi toată discuția)
Imobil cumparat si inchiriat... gigelas gigelas Buna seara, Un fost bloc de garsoniere,a fost cumparat de cetateanul X. Cetateanul X,a inchiriat garsonierele,unor chiriasi,prin contract de ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil codrutconstantin codrutconstantin am decis sa ne deschidem o cafenea , neavand eperienta cu asa ceva... ne-am impotmolit la schimbarea destinatie(inchiriind o casa locuibila), si acum stagnam ... (vezi toată discuția)