avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Camera preliminara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Camera preliminara

Astazi am fost la camera preliminara unde nu mi-au spus nimic pe intelesul meu.Judecatorul a zis doar ca nu au fost luate masuri si exceptii si nu s-au formulat cereri.Dar cat asteaptam am vazut ca multa lume alegea dintre recunoasterea faptei pentru ameliolarea sentintei cu o treime sau continuarea judecatii.Eu nu am fost intrebat despre asa ceva si doar mi-au zis sa astept pronuntarea si data la care trebuie sa ma prezint.
In urmatoarea etapa a procesului imi voi putea recunoaste fapta?
Cel mai recent răspuns: MariusDecebal , utilizator 14:03, 16 Ianuarie 2017
Da, veti putea la primul termen al judecatii pe fond.

Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2017
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
Se va dispune inceperea judecatii, cata vreme nu au fost contestate actele de cercetare penala, prin prisma legalitatii si temeiniciei.
Da, cand ajunge dosarul la fond.
Deci in urmatoare faza imi pot declara vinovatia. Imi mai trebuie avocat daca eu imi recunosc fapta?
Si daca stiti cam in cat timp voi afla data si cum imi pot lua un avocat din oficiu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera preliminara - cereri si exceptii/nelamurire MihaelaM84 MihaelaM84 Acum cateva zile tatal meu a primit copia certificata a rechizitoriului, aducandu-i-se la cunostinta obiectul procedurii si dreptul de a formula cereri si ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu?! ppandoraa ppandoraa Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul unui politist care i-a spus unei persoane sa recunoasca o fapta pe care n-o comisese el, pentru a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - trafic de cannabis, proces simplificat ghyftu ghyftu Sunt cercetat penal,pentru trafic de cannabis.Am mers, de la inceput, pe recunoastere si am solicitat,prin intermediul avocatului,proces simplificat.Am trecut ... (vezi toată discuția)