avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Gasit in parbriz hartie de la Politia Locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Gasit in parbriz hartie de la Politia Locala

Buna ziua! Am mers intr-o localitate cu o matusa sa o duc la un spital{sanatoriu}! Necunoscand orasul am oprit in fata unui supermarket sa merg sa intreb de adresa unde trebuia sa ajung! Ca un facut matusa mea avea nevoie de o toaleta! Ideea este ca am oprit{parcat} circa 15 minute in fata acelui market,unde mentionez erau alte 10-15 masini parcate fara a ingreuna in vreun fel circulatia! La intoarcere am gasit in parbriz o hartie de la Politia Locala prin care sunt instiintat ca voi fii amendat pt parcare neregulamentara ca undeva mai sus exista un semn { eu nu am ajuns pana la el} care interzice acest lucru, si cu un nr de telefon pt contact! Am sunat constiincios la acel nr dorind sa aflu cuantumul amenzii {nu exista PV} ,unde mi-a raspuns o D_soara care nu mi-a spus cuantumul amenzii dar m-a indrumat sa caut agentul Politiei Locale care mi-a lasat instiintarea{ avea numele scris acolo} ,sa stau de vorba cu el si sa ma inteleg! Mentionez ca acest lucru s-a intamplat in Dambovita,masina mea avand nr de alt judet! Va rog mult sa-mi spuneti ce se poate intampla!#-o Unde puteam sa caut eu agentul politiei locale ,intr-un oras pe care nu il cunosc si cand trebuia sa ajung cu matusa la internare!!!????:OAm revenit cu telefon la nr lasat pe instiintare ,cu rugamintea de a ma lamurii,dar primind acelasi raspuns ,adica sa caut agentul care mi-a lasat instiintarea,am renuntat si am plecat acasa! La ce sa ma astept???Multumesc anticipat pt raspuns!!!!#-o#-o:O:sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:58, 18 Septembrie 2018
Ce omiteti dvs. este faptul ca acele plingeri se faceau catre politia locala in 2014, insa hotarirea ICCJ din 2017 este izvor de drept si e o baza legala de a ataca un PV de contraventie pentru neprezentarela politia locala, acum in 2018. Eu cred ca ati putea sta linistit, cit timp nu vine citatie de la politia rutiera.
Sunt din 2017 final plangerile:

La acest link: paginile 15 si 23:
[ link extern ]

- pag 15 [numerotare cu pix albastru] "Interesul subscrisei de a ataca prevederile sus-mentionate rezida in faptul ca pe data de 11.11.2017..."

- pag 23 [numerotare cu pix albastru] jos "Interesul subscrisei rezida in faptul ca pe data de 10.10.2017..."

Iar la pagina a 2-a: al 2-lea rand sus: "aratam ca.." - pledoaria politiei locale.
E din 17.01.2018.

Unde apare ca ar fi din 2014 ?
Am vazut eu gresit anul, oricum nu e vorba de nici o plingere in instanta si nici de invocarea deciziei ICCJ. Dvs. doriti sa vedeti negru pe alb o speta de genul asta, cu invocarea deciziei nr.11/2017 ca sa va convingeti ca am dreptate ? Ati citit macar decizia curtii sa vedeti ce scrie ? Nu am nici timp, nici resurse pentr asa ceva. In orice caz, nu vad care e marele risc al dvs., din moment ce faptul de a nu raspunde citatiei va poate costa doar 150 RON (jumate din minimul de 300).
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2018
latka, utilizator
Oricum, chiar daca ar veni o citatie de la politia rutiera si nu raspuundeti nici la aia, nu riscati decit cel mult o amenda (ceva mai consistenta, chiar la jumatate) conform OUG 195/2002 art. 102 (1) 14. Nu va ia permisul.
pai din ce vad:
eu necunoscator al legii - am citit cele 24 pagini,
iar dvs banuiesc cunoscator, nu le-ati citit

si tind sa va dau dreptate din moment ce postati raspunsuri pe forum in calitate de cunoscator,
dar vazand ca imi dati date conflictuale (e.g. "Ce omiteti dvs. este faptul ca acele plingeri se faceau catre politia locala in 2014" - cand de fapt sunt din 2017 final, iar azi imi spuneti ca "oricum nu e vorba [...] si nici de invocarea deciziei ICCJ" - cum nu ? apare in linkul respectiv - mai jos detalii) DECI ......... nu mai stiu ce sa cred!

Si de putin timp nu mai e vorba de mine: ca in cazul meu e vorba 100 max 200 lei,
dar ma irita toata treaba ca IDEE! Adica sunt peste 47000 de amenzi date si multi oameni care plang si nu cunosc si nu stiu ce sa faca... e deja vorba despre ei! Nu vi se face mila?
Nu poate un EXPERT pentru numele lui Dumnezeu sa elaboreze un proces pentru cetatenii care se vor arde in viitor? Care sa fie clar si sigur? Ca asta cu bajbaiala nu inspira incredere.
Au ei dreptate sau avem noi ? Ca daca au ei platim si plecam naibii capul si avem grija data viitoare, in caz contrar ... ?

Revin la "invocarea deciziei nr.11/2017" - care este invocata in cazurile cele 2: acelasi link care l-am mai dat: [ link extern ]

pagina 5 [numerotare cu pixul albastru] - pagina sus - primul aliniat : "Sub acest aspect, trimiterile pe care le fac petentii la recenta Decizie nr. 11/2017 a ICCJ prin care s-a admis recursul in interesul legii formulat de Avocatul Poporului sunt irelevante in ceea ce priveste contraventiile reglementate de HCL nr 61/2014. Aceasta deoarece, decizia mai sus mentionata vizeaza interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 39 , art 102 alin 1 pct 14 si art ...."

p.s. nu ne certam aici, daca nu am inteles eu [imi cer scuze], dar daca am dreptate, si daca nu aveti dvs timp sa cititi cele 24pagini atunci poate cineva o sa-si faca si sa aduca lumina...

Alte discuții în legătură

Amenda posta poliția locala Erc.andreeasorina Erc.andreeasorina Astazi am primit prin posta o amenda pt parcare regulamentara din partea poliției locale. Precizez faptul ca masina mi-a fost ridica masina si procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Prin decizia Îccj (complet ril) nr. 11/2017 (m. of. nr. 750/19.09.2017): ... petrica_pascal petrica_pascal Prin Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 11/2017 (M. Of. nr. 750/19.09.2017): Art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 şi art. 105 pct. 10 din O.U.G. nr. 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie nesemnat chess chess In urma nerespectarii semnului de accesul interzis cu exceptia riveranilor, mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie de catre un agent al politie ... (vezi toată discuția)