avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Sistem ticalosit-Trezirea....
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Sistem ticalosit-Trezirea....


Au fost multe indicii ca acordul de imprumut cu o serie de institutii internationale sub monitorizarea FMI este o comanda externa. Precisa si fara echivoc!

Atat presedintele Traian Basescu, cat si guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, s-au tinut tare luni de zile explicand ca Romania nu prea are nevoie de un imprumut extern si mentionand raspicat, in problema nevralgica a bancilor straine din tara, care oprisera creditarea si aveau expuneri serioase pe termen scurt, ca rezolvarea se afla la actionarii acestor banci, in a caror obligatie intra pastrarea liniilor de creditare a subsidiarelor lor.

Atat in pozitia presedintelui, cat si in cea a guvernatorului a intervenit la un moment dat o schimbare neta. Ambii au devenit sustinatori ai unui imprumut extern, si inca a unuia masiv.

D-l Geoana, informat probabil mai tarziu de comanda externa, a apucat sa se faca de ras, punand conditii in numele partidului pe care il conduce spre a accepta acest imprumut, pentru ca, practic, a doua zi, dupa ce a primit un telefon de la vreun licurici, sa o dea si domnia sa la intors!

De-acum imprumutul a fost luat. Si o translatare ametitoare va avea loc. De ramai ca vitelul la poarta noua, daca nu te apuca vertijurile! Statul roman se imprumuta pentru ca sa puna la dispozitia bancilor straine din Romania bani pe care acestea ii vor folosi dupa cum le vor dicta interesele.

Aproape 13 miliarde de euro vor veni de la FMI si, pentru ca potrivit statutului organizatiei nu pot fi folositi de tara beneficiara decat pentru finantarea problemelor de balanta de plati externe, vor merge la Banca Nationala, in principiu spre a apara leul.

Practic insa, vor inlocui acea parte a rezervelor valutare ale BNR care este constituita acum din asa-numitele rezerve minime obligatorii ale bancilor comerciale care, potrivit unui mecanism cu totul si cu totul legal, sunt tinute la banca centrala.

Este doar o supozitie ca, odata eliberate, sumele respective vor fi folosite de bancile straine din Romania pentru a relua creditarea in Romania si nu vor lua calea strainatatii catre bancile-mama. Oricum, sa observam ca este vorba de aceleasi sume: aproape 13 milioarde de euro reprezinta rezervele minime obligatorii ale bancilor comerciale tinute la BNR, tot atat se imprumuta si Romania de la FMI!

Cat priveste cuantumul global al imprumutului extern - 20 miliarde de euro -, acesta corespunde fara echivoc ansamblului de datorii pe termen scurt pe care capitalul strain cu afaceri in Romania (banci si societati nebancare) trebuia sa le verse in 2009 in conturile creditorilor lor din strainatate, indeosebi companii-mama!

Pura coincidenta si aceasta similaritate de sume?! Sub amenintarea ca vor prabusi leul, daca, prin plata datoriilor lor in strainatate, vor scoate din tara 20-24 miliarde de euro, firmele straine din Romania (banci si societati nebancare) au castigat partida cu Romania.

O partida de altfel inegala, cu castigator dinainte stabilit. Pe cheltuiala ei, Romania aduce in tara din strainatate 20 miliarde euro, firmele straine nu mai trebuie sa-si plateasca datoriile, urmand sa se finanteze de pe piata romaneasca unde pot obtine in continuare profituri.

Fara a pierde un sfant. Caci totul este pe seama contribuabilului roman! Statul roman imprumuta 20 miliarde euro, contribuabilul roman plateste imprumutul, bineinteles cu dobanzile aferente. O asemenea schema nu putea, evident, a fi pusa la punct nici de bancile grecesti, nici de cele austriece, chiar daca acestea sunt printre beneficiari!

A fost stablita intr-un centru puternic de decizie al finantei mondiale! Ca a fost asa o dovedesc cel putin alte doua lucruri. Primul este ca, daca cineva din finanta mondiala gandea ca poporul roman ar fi ultimul care sa plateasca in aceasta afacere, s-ar fi cautat alte modalitati de iesire din situatie.

Foarte simplu, puteau, cu disbursarea acelorasi bani, sa fie sprijinite direct respectivele firme straine cu activitati in Romania si cu datorii in stranatate facute din Romania. Sa fie sprijinite sa-si continue astfel activitatile de profit in Romania. Nimeni n-a luat insa in considerare asa ceva!

Al doilea este si mai violent semnificativ. Exista o modalitate europeana de iesire din situatie: modalitate stabilita chiar in conditiile crizei in Uniunea Europeana. Bancile cu probleme pot beneficia de interventii din partea statelor, fie prin imprumuturi, fie prin preluari de participatii.

Doamne pazeste sa fi acceptat insa bancile straine din Romania participatii romanesti la capitalul lor! Sa zicem ca statul roman n-avea bani de asa ceva, dar poate putea face rost de bani pentru asa ceva!

Despre altceva este insa vorba! O asemenea perspectiva a fost scoasa din calcul! Cum sa-si permita sau cum sa se permita unei autoritati dintr-o tara bananiera sa preia participatii tocmai la stapani?!

Analiza de Ilie Serbanescu
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
rodica_post, utilizator
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 19:32, 19 Octombrie 2009
Votati cu inima curata de Roman
Si constiinta unui crestin bun.
Nu mai lasati pe cei plini de pacate
Sa rada de popor doar pe la spate
In haos doar ei sa traiasca
Dupa alegerea fireasca.
Votati doar legea aplicata
Si nu aceea deocheata.
Alegeti calea mantuirii
La beci cu toti maurii
Ce au mintit si ponegrit
Pe cei care-au trait cinstit !
handsu a scris:

De acord. Dar pe cine sa votam ? Pana acuma toti s-au schimbat dupa ce s-au ajuns scopul ,au ajuns langa foc . Stiu , garantia nu putem avea ,dar cel putin speranta , ca-l vom alege pe cel mai corespunzator , pe cel care ,ca si @ alexandra2006 nu a uitat prin ce am trecut . Exista oare aceste persoane...in stoc ?


Cum sa-i pui pe candidati in posturile potrivite

Luati candidatii pe care vreti sa-i plasati si puneti-i intr-o camera in care se afla o masa si doua scaune. Lasati-i singuri doua ore, fara sa le dati nici o instructiune. Intoarceti-va dupa ce s-a scurs timpul, sa vedeti ce fac.
- daca au demontat masa, puneti-i la departamentul Inginerie
- daca numara mucurile de tigari din scrumiera, trimiteti-i la Financiar
- daca tipa si dau din maini, sunt buni la Productie
- daca vorbesc cu scaunele, un loc potrivit pentru ei ar fi la Personal
- daca nici macar nu ridica privirea cand intrati in camera, plasati-i la Serviciul Securitate
- daca incearca sa va spuna ca situatia nu este atat de proasta pe cat pare, trimiteti-i la marketing
- daca au plecat devreme, puneti-i la Vanzari
- daca dorm, au stofa de manageri.

Citind comentarii si note politice , observ definirea "alesii nostrii" . Apreciez jignitoare aceasta generalizare, chiar daca uneori se foloseste ironic,in parte pentru ca, parca i-as fi ales si eu pe acesti bufoni ( daca guvernarea este circ) .
Acestia nu sunt alesii mei ! Mai mult , majoritatea conoscutilor mei asa stie , ca nici nu au fost la vot , pentru ca nici nu se putea vorbi de alegeri . ( Alegeri inseamna, ca alegi dintre cei care sunt demni de a fi alesi ). Au absentat impreuna cu milioane de romani .
Circul inceput cu cateva saptamani inainte elimina din start problemele arzatoare ale populatiei .Toti se concentreaza asupra formarii noului guvern , dar totalmente neglijeaza , de exemplu ,faptul , ca ar trebui indeplinite si promisiunile facute FMI -ului . Se poate intampla ca FMI -ul " se sucareste " pe cei din Romania , si pentru incalcarea conventiei de creditare nu mai acorda ratele scadente pe luna octombrie (imediat se sfarseste) , noiembrie si decembrie.In acest caz statul nu mai poate plati in trimestrul IV. functionarii publici - unii dintre ei poate nici nu ar merita - si nici pensiile ; si asa dintre pensionari ,conform statisticii , iarna mor mai multi .Si ,sinceri sa fim , se manifesta si alte " carente " ale "alesilor nostrii".Magazinele spitalelor se golesc cu repeziciune , politistii din provincie nu mai au nici benzina pentru masinile institutiei , contravaloarea unui euro a sarit pana-n stele ( si este si mai sus!) , si in mod nestapanit creste numarul somerilor .
Cei care sunt raspunzatori pentru aceste situatii catastrofale sub nici o forma nu sunt , si nici nu vor fi , alesii mei .
Adevarul este ca sunt putini oameni in Romania care se informeaza.

Transparenta iinformatiilor din mass-media nu este intotdeauna cea reala.

Guvernul Tariceanu nu a folosit transparenta informatiilor cu privire la pensii,salarii...etc....
Asa au inceput sa apara fel de fel de O.U.G.care ofereau sporuri,mariri de salarii...nejustificate (poate doar de interesul de a atrage electoratul prin asa zisele mariri mediocre)

Legile speciale.....ce sunt de fapt ???

O forma legala care ofera unora posibilitatea de a "fura"mai mult....sub acoperire legala.

Deci...toate legile care au fost adoptate in ultimii ani au fost desigur bine ticluite de parlament si Guvern....au plecat apoi doar la parafat de presedintele tarii.

Cand au fost respinse ori refuzate anumite legi ori OUG-uri...s-a facut mediatizarea ca Presedintele creeaza polemici.....

Aceste discordante din interiorul conducerii Romaniei nu au fost aduse la cunostinta cetatenilor obisnuiti.De ce ????

Acum se acuza de toate....relele.... insa nu recunosc cate"aranjamente"au facut cat au fost in posturi cheie si pe cati "prieteni" i-au ajutat sa fure in continuare sub auspiciul legilor care favorizeaza pe cei care fac toate "orgiile"posibile doar pentru a se imbogati prin exploatarea omului de catre om .(exemplu...Legea insolventei)

In Romania a urcat pe o scara doar acei care au avut tupeu ,aroganta si "papagal politic".
Asta-i romanul care vrea sa para a fi cineva....Calca in picioare orice si pe oricine ca sa se catere in pomul laudaroseniei.....si sa-si faca vilane ori conturi grase fara munca.
Se arunca disperati catre scenele politice si cersesc electoratului voturi prin inpaunarea ca ei sunt cei mai buni....unde,cand si cum....nu au demonstrat niciodata desi se lauda ca au fost..."mari"prin partide,functii...etc....

Asta nu vede electoratul.....minciuna si grandomania ascunsa.....a acestor"pitigoi" care vor "ciolan" electoral.

Poti sa-i vezi la TV....cat se stramba ca sa spuna o propozitie,cum evita anumite subiecte ....si se autointituleaza deja presedinti ai Romaniei.

Eu,as propune ca sa fie cel putin doi presedinti -unul sa lucreze 12 ore...si celalalt celelalte 12 ore.....(cf.Codului Muncii cu ore suplimentare).

Sa vada si ei cum se munceste si in schimb de noapte.Si nu doar ei.....i si cei din Guvern ori Parlament.

Sa fie mediatizata activitatea lor mereu .
Ei,dorm ziua mare in Parlament si apoi....la strigare...doar ridica mana absenti de orice continut al legii care o aproba.....

Aici...sistemul a ramas la mana celor care stiau ce vor sa adopte....adica a partidelor care au propus legea).Asa s-a ajuns la ruina tarii din toate punctele de vedere ....prin aprobarea legislativa...ca "efort" al intelectualilor "alesi intre ei".

Cand Basescu a oprit privatizarea.....companiilor care fac obiectul principalelor obiective din Romania (transporturi,electrica....etc...)s-au "infuriat" mafiotii ca nu le-a mers ca sa puna stapanire totala pe toate obiectivele importante din Romania.....
De aici...scandaluri...acuze....si...alea...alea.....

Aceste fapte ale "functiilor demnitare"trebuie sa fie materializate in mass-media....nu informatii care sunt deja platite gras de cei care vor ca sa deformeze realitatea.

Deci...informati-va bine pana la alegerile presidentiale si admiterea referendumului !

Succes !

rodica_post a scris:

handsu a scris:

De acord. Dar pe cine sa votam ? Pana acuma toti s-au schimbat dupa ce s-au ajuns scopul ,au ajuns langa foc . Stiu , garantia nu putem avea ,dar cel putin speranta , ca-l vom alege pe cel mai corespunzator , pe cel care ,ca si @ alexandra2006 nu a uitat prin ce am trecut . Exista oare aceste persoane...in stoc ?


Cum sa-i pui pe candidati in posturile potrivite

Luati candidatii pe care vreti sa-i plasati si puneti-i intr-o camera in care se afla o masa si doua scaune. Lasati-i singuri doua ore, fara sa le dati nici o instructiune. Intoarceti-va dupa ce s-a scurs timpul, sa vedeti ce fac.
- daca au demontat masa, puneti-i la departamentul Inginerie
- daca numara mucurile de tigari din scrumiera, trimiteti-i la Financiar
- daca tipa si dau din maini, sunt buni la Productie
- daca vorbesc cu scaunele, un loc potrivit pentru ei ar fi la Personal
- daca nici macar nu ridica privirea cand intrati in camera, plasati-i la Serviciul Securitate
- daca incearca sa va spuna ca situatia nu este atat de proasta pe cat pare, trimiteti-i la marketing
- daca au plecat devreme, puneti-i la Vanzari
- daca dorm, au stofa de manageri.




am uitat sa mentionez ce era mai important :

cum afli daca un candidat este bun la Presidentia Romaniei:

--atunci cand deschizi usa la camera unde erau candidatii pentru posturi "inalte" si vezi ca unul dintre ei sta in picioare si spune intruna:

-"unu...doi...trei.....patru.....OK.....stampilat.....acela este bun de Presedinte .

motive explicative:
-este vertical (adica sta mereu in pozitia de drept...!)
-stie sa citeasca
-stie sa numere
-stie sa accepte (ok...!)
-are semnatura lizibila (care dovedeste personalitatea sa temeinica)

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)
Votul, intre utopia doctrinara si interesul real al votantului elga50 elga50 Ce luam in considerare cand votam, daca votam? Doctrina utopica, imaginea liderilor de partid, interesul nostru individual sau ce altceva? (vezi toată discuția)