avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile copilului din alta căsătorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile copilului din alta căsătorie

Buna ziua!
Cazul este următorul:
-mama si tata căsătoriți,tata decedează,se face succesiunea,eu si mama succesori
-mama mai are o fata dintr-o căsătorie anterioară
-isi dorește sa imi doneze partea ei de moștenire
-eu sunt căsătorită si am un copil

Întrebarea:Poate sa atace sora mea actul de donație?Sotul meu va avea drepturi asupra acestor bunuri,in caz de divort(speram sa nu fie cazul vreodată :) dar vreau o informare corecta)?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:07, 17 Ianuarie 2017
Mama trebuie sa tina cont de rezerva succesorala a celuilalt copil, poate sa va doneze 3/4 din ce are ea si ce a mostenit. Daca e vb doar de ce a mostenit, va poate dona tot ce a mostenit, ramanad sa se dezbata mostenirea dupa ea cand va fi cazul.
Daca va doneaza doar dvs, sotul dvs nu are niciun drept in cazul unui divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea-cumpararea intre soti aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua. Potrivit C.civ, vânzarea de bunuri proprii nu se poate face între soti decât pentru cauzã de lichidare. Intrebarea mea este daca sotii pot ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil FrauD FrauD Buna ziua, Sora mea a cumparat un imobil in vremea cand a fost necasatorita.Intre timp s-a casatorit,are 1 copil si doreste sa-mi doneze mie imobilul. ( eu, ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in timpul casatoriei Ice_Age2011 Ice_Age2011 Buna ziua, As dori sfatul dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: Sunt casatorita cu sotul meu de 3 ani. Eu voi mosteni un apartament de la ... (vezi toată discuția)