avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu societate furnizoare servicii telefonie ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu societate furnizoare servicii telefonie mobila

Buna ziua ,

Desi sunt sigur ca nu sunt singurul care am astfel de probleme, poate cineva imi poate dezlega niste mistere .

Lucrurile stau astfel : Anul trecut, prin 2008, mi-am facut un abonament la VODAFONE, pt un abonament la internet . Am platit luna de luna, apoi in luna februarie 2009 am plecat din tara . Cand ma intorc in luna august primesc in cutia postala o NOTIFICARE prin care sunt somat sa platesc o anumita suma . Sunt consternat , deoarece am o cutie postala speciala si mi-am gasit toata corespondenta , mai putin facturile de la VODAFONE . Sun la Vodafone la Departamentul Plati sa vad si eu ...de unde am acea suma (din cate stiu eu am dreptul legal sa stiu de unde am o suma de platit) . Doamna de acolo nu stia nimic !

Problema este urmatoarea, eu platesc dar vreau sa stiu PE CE ANUME ! Din cate stiu eu si VODAFONE avea obligatia sa-mi trimita acele facturi ... altfel eu de unde sa stiu cat platesc si pe ce platesc .

Stiu ca pt unii este un caz clar de rau platnic ... dar nu este asa ! Pur si simplu ma deranjeaza ca numai EU, client, am obligatii, inclusiv cand renunti la abonament trebuie sa trimiti o scrisoare cu confirmare de primire ...FIRMA VODAFONE NU ARE OBLIGATII . Ea iti trimite o notificare si GATA . FARA FACTURA FARA NIMIC . CA LA CURVE .
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 09:25, 7 Septembrie 2009
cereti la vodafone facturile.
este normal ca atata timp cat aveti cu ei un contract in desfasurare, trebuie sa platiti si in lunile cand nu sunteti in romania.
Consider ca aveti dreptate si am sa va dau informatiile care urmeaza in cunostinta de cauza.Intre "Vodafone" si "Posta Romana",se pare ca existat un contract de curierat care a incetat.In aceasta situatie "Vodafone" a apelat ,mai nou,la o firma privata care face acest "curierat" de transmitere a facturilor catre abonati.Cunosc mai multe persoane carora de cand aceasta firma a preluat contractul nu le-au parvenit facturile .Exista foarte multe nemultumiri in acest sens.Va rog formulati sesizare catre Vodafone,dar fatpul ca nu ati primit factura,nu va scuteste de plata,chiar atunci cand ati lipsit din tara.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Din moment ce aveti un contract cu societatea respectiva, pentru furnizarea de servicii internet, banuiesc ca stiti despre ce suma este vorba pe luna, la cere se adauga penalitati pentru neplata la timp. Ma intreb daca respectiva societate nu v-a intrerupt internetul. Faptul ca ati plecat din tara, are mai putina importanta, puteati lasa cuiva sa va achite ce aveati. Faptul ca nu ati primit factura este o situatie neplacuta...aici trebuie sa lamuriti problema cu societatea (ori mergeti personal, ori faceti o adresa). Un lucru este cert: banii trebuie sa-i platiti cat mai repede, altfel penalitatile vor fi mai mari...mai mult decat atat, firma are posibilitatea sa va actioneze in instanta si e posibil sa mai platiti si cheltuieli de judecata.
r.gabi a scris:

Consider ca aveti dreptate si am sa va dau informatiile care urmeaza in cunostinta de cauza.Intre "Vodafone" si "Posta Romana",se pare ca existat un contract de curierat care a incetat.In aceasta situatie "Vodafone" a apelat ,mai nou,la o firma privata care face acest "curierat" de transmitere a facturilor catre abonati.Cunosc mai multe persoane carora de cand aceasta firma a preluat contractul nu le-au parvenit facturile .Exista foarte multe nemultumiri in acest sens.Va rog formulati sesizare catre Vodafone,dar fatpul ca nu ati primit factura,nu va scuteste de plata,chiar atunci cand ati lipsit din tara.

Asta este si parerea mea. De ce nu mergeti la Vodafone pentru a solicita factura respectiva? Nu orice problema se poate solutiona prin telefon!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi vodafone SIMO75 SIMO75 Buna dimineata, imi incerc norocul, în luna octombrie am fost in concediu in Turcia,înainte de a pleca am sunat operatorul de telefonie vodafone care m-a ... (vezi toată discuția)
Care sunt consecintele unei facturi vodafon neplatite de 4 ani? timp_pierdut timp_pierdut In urma cu 4 ani ,am incheiat cu vodafon un abonament pt fica mea,o situatie mai dificila a dus la neplata facturii vodafon,care a ramas neplatita pana in ziua ... (vezi toată discuția)
Reziliere abonament vodafone la radiere srl Marcela** Marcela** Buna ziua, As dori sa ma lamuriti intr-o problema daca se poate. Am avut o societate care in acest moment este radiata din Registrul Comertului. Pe acesta ... (vezi toată discuția)