avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii somaj

Se poate obtine somaj ca urmare a expirarii unui contract de munca pe perioada determinata daca exista contributia de 12 din 24 luni cotizate?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mascutza , utilizator 13:17, 22 Martie 2012
Dar in caz ca vor sa-mi prelungeasca contractul si eu refuz mai primesc?
Raspunsul este afirmativ ... niciuna dintre parti nu este obligata sa accepte prelungirea duratei c.i.m.
Va rog sa ma scuzati ca tot insist dar am intrebat un contabil si mi-a zis in felul urmator si de aia intreb de 2 ori sa fiu sigur ce sa fac.Mi-a spus ca daca eu refuz sa mai imi prelungesc CIM cu firma ei daca vor poate sa nu-mi mai dea somaj pe motivul ca mi-au oferit servici si eu am refuzat.Daca se poate sa imi spuneti exact daca exista posibilitatea in caz ca refuz prelungirea sa nu ma trimita in somaj.Multumesc scuze de deranj !
Pentru sustinerea facuta de acel contabil nu exista cadru legislativ .. prin urmare, cum angajatorul nu este obligat sa va prelungeasca durata c.i.m. la data expirarii duratei anterioare, tot asa si angajatul poate refuza prelungirea duratei ... Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.

Am inteles , multumesc mult pentru ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am sau nu dreptul la somaj? marius_mihai80 marius_mihai80 Buna ziua, As avea si eu o intrebare pentru cine ma poate ajuta: -sunt angajat cu un contract pe perioada determinata, la sfarsitul acestei perioade ... (vezi toată discuția)
Conditii de somaj adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Am semnat un contract de munca pe o perioada determinata in data de 18 decembrie 2014 cu o societate ,urmand sa incep raporturile de munca cu data ... (vezi toată discuția)
Pot sa primesc indemnizatie de somaj? allxxx73 allxxx73 Am lucrat 1 an la un angajator, dupa care am plecat la alta firma. La noua firma, la angajare mi s-a spus ca o sa am contract pe perioada determinata o luna ... (vezi toată discuția)