avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare creșă
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare creșă

Bună ziua, vreau sa deschid o creșă privată și nu mă pot lămuri ce forma juridica trebuie sa adopt...
Mi s-a spus sa fac un SRL, apoi am aflat ca nu se poate... Am început demersurile pentru un ONG, în urma consultării cu un avocat...dar tot nu îmi este clar... O creșă privată nu are cum sa fie non-profit, să fim serioși !
Deci eu vreau să funcționez legal , și nu am cum. ..
Cum să fac ?
Cel mai recent răspuns: dorina76 , utilizator 19:05, 18 Ianuarie 2017
Va recomand sa incepeti prin a studia legea urmatoare (dar sa verificati pe net daca fata de ce este in material, nu a aparut si alte actualizari ale legii) [ link extern ]
Da, corect, cu asta am inceput.
Dar înainte să mă pot ocupa de aceste lucruri, trebuie să am personalitate juridică...Nu a putut nimeni să-mi spună, cu siguranță, concret, "asta faci!"
Mulțumesc pentru promptitudinea răspunsului!
Da si acolo va precizeaza clar la art. 2. - (1) Creşele se înfiinţează, se organizează şi funcţionează ca centre cu program de lucru zilnic sau săptămânal, în sistem public ori privat.

............
(3) Creşele în sistem privat se înfiinţează de către societăţi comerciale, regii autonome, organizaţii neguvernamentale, persoane fizice autorizate sau alte persoane juridice, cu respectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la serviciile sociale.
Cine v-a spus ca nu se poate infiinta pe structura unui srl?
Consilierul de la registrul comerțului.
Apoi și avocatul...
Apoi am găsit și eu undeva prin lege, un articol 10, care spune ca grădinițele și creșele private vor fi organizate pe sistem non-profit...
Apoi am găsit pe internet creșă privata SRL-d...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce aprobari/avize am nevoie pentru deschiderea unei crese? Maggie07 Maggie07 Buna ziua, Planuiesc sa deschid o cresa in Romania, de mici dimensiuni (la inceput), si as dori sa stiu care sunt aprobarile de care am nevoie, dat fiind ... (vezi toată discuția)
E vreo diferenta intre o asociatie non-profit si un ong??? adria_bd adria_bd as dori o lamurire... eu credeam ca prin denumirea de ONG (organizatie neguvernamentala) ne referim la orice asociatie sau fundatie. mai nou, mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Srl poate fi scoala sau gradinita privata? Sonii Sonii SRL poate fi scoala sau gradinita privata? Va pun aceasta intrebare deoarece am de pregatit un caiet de practica pentru stagiatura de expert contabil in care ... (vezi toată discuția)