Buna ziua. Am fost angajata pana in sept.2016, din iunie 2006, timp de 10 ani la o firma privata unde, am constatat cand am citit adeverinta de la angajator cu vechimea in munca ca am avut mai multe incadrari, fara ca eu sa fi semnat acte aditionale la contractul de munca. Am cerut sa-mi fie trecute in adeverinta actele aditionale conform carora mi s-a modificat incadrarea, dar nu au facut-o. Acum o sa ma adresez ITM. Intrebarea mea este: Daca am fost autorizata de Inspectoratul de stat in Constructii ca Sef de laborator al firmei respective, specifica numele firmei(...), am fost recertificata din 4 in 4 ani de Inspectorat, in fiecare an am primit controale de verificare anuale de la Inspectorat, am semnat acte, buletine ca sef de laborator, cum se poate ca in adeverinta sa apara o alta functie a mea in acea perioada (5 ani). Mentionez ca laboratorul nu a avut alt sef de laborator pe acea perioada, Inspectoratul de Stat in Constructii pe mine m-a autorizat, exista o procedura care sisteaza activitatea daca seful de laborator isi da demisia, pana la autorizarea altui sef de laborator. In concluzie nu exista inregistrarea la ITM a acestor ani de vechime, nu exista act aditional inregistrat cu modificarea functie mele din inginer in Sef de laborator. Am pierdut vechimea? Pot a ma adresez instantei? Pot sa dovedesc ca am lucrat, de fapt Inspectoratul de Stat in Constructii imi poate elibera o adeverinta care sa ateste activitatea mea in laborator, doar ei m-au atestat, dar ce fac cu angajatorul? A incalcat legea? A comis o ilegalitate? Vina mea este ca nu am cerut actul aditional de modificare a functiei? Chiar nu stiu cum este cu acordul partilor, cu ce mai trebuie, recunosc. Eu am avut incredere in angajator, nu am stiut ca poate sa faca asa ceva. Adevarat este ca acum am constatat, privind adeverinta de munca ca mi-a scazut si salariul, si eu nu am avut cunostinta, probabil plecam de atunci daca stiam, si alte incadrari pe alte functii in firma, de care nu am avut cunostinta si nu am semnat.
Concret, ma adresez Instantei? Ce invoc? Lipsa mea de atentie? Necunoasterea legii cum ca trebuia sa semnez actele aditionale? pe care nu le-am primit? Ce fac?