avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuinta ANL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuinta ANL

As dori sa fac un credit sa cumpar un apartament dar locuiesc la ANL cu chirie. Intrebarea este cat as mai putea sta cu chirie in apartamentul ANL, pana la momentul in care intru in posesie efectiv in noul apartament? Sau pana la reinnoirea contractului cu ANL cand ar trebui sa dau declaratia la notar ca nu detin o locuinta?
Problema mea este ca ar trebui sa dau drept de habitatie cateva luni vechiului proprietar si nu pot pleca din locuinta ANL inca si nu as vrea sa am probleme.
Va rog un raspuns.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:05, 18 Ianuarie 2017
In cazul in care este vorba despre un credit prima casa declaratia la notar se da in ceea ce priveste detinerea in proprietate a unui apartament.

Daca luati credit imobiliar ipotecar nu este necesara declaratie la notar.
Nu e vorba de acea declaratie pentru credit, eu zic de declaratia care se face ca sa refaci contractul cu ANL.

Intrebarea mea era cat mai pot sta in locuinta ANL daca eu am devenit proprietar dar nu m-am mutat inca in locuinta noua? Pot sta pana la termenul in care expira contractul cu ANL sau imediat ce am devenit proprietar? Ideea era sa mai stau o luna doua acolo pana ma mut efectiv.
Depinde ce conditii aveti in contractul cu ANL-ul in cazul in care deveniti proprietar. Nu aveti obligatia contractuala de a informa ANL atunci cand deveniti proprietar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ca un bun dobandit in timpul casatoriei sa fie bun propriu? AlinaMoldovan AlinaMoldovan as dori sa va intreb daca o locuinta cumparata prin credit ipotecar este considerata \"locuinta proprietate personala\" atita timp cit ea este inca in ... (vezi toată discuția)
Habitatie viagera incidenta cod panal 292 purice mariana purice mariana as dori sa stiu daca intru in incidenta codului penal art292,daca apartamentul socrilor mei este trecut pe numele sotului si de stapanire de drept asupra ... (vezi toată discuția)
Fond locativ de stat dumitrurusu dumitrurusu As dori sa stiu, daca, in cazul in care m-am casatorit, iar sotia detine un apartament proprietate personala, iar la randu-mi am devenit co-proprietar, mai am ... (vezi toată discuția)