Am si eu urmatoarea speta:Aurel B. cunoaste pe un inginer de cadastru ,care ii face cunoscut faptul ca stie un apartament de vanzare la un pret mai mic,inginerul urmand sa-i faca cadastrul acestui apartament.Aurel B. ii da suma de 15000ron inginerului ca sa-i dea proprietarilor ca avans in vederea cumpararii apartamentului,inginerul angajandu_se printr-o chitanta de mana sa dea banii proprietarilor,urmand ca tot el sa ajute la perfectarea actelor la notar.Mentionez ca Aurel B. nu a vazut apartamentul,avand incredere in spusele inginerului.Intre timp inginerul nu mai e de gasit,s-a dat la fund.Care ar fi incadrarea?
buna ziua, acum o luna de zile am facut o monta cu catelusa mea amstaff la un domn care il cunosteam de 1 an prin intermediul unor prieteni. acest domn are un mascul pitbull. este a 2 a monta care o fac cu dansul si ne am inteles sa i dau un puiut ca si anul trecut. anu asta am aflat ca el este si tamplar de meserie si l am intrebat daca imi poate face si mie un dulap. omul s a laudat...si m a convins...i am dus materialul pentru dulap scandura de 3 cm grosime veche de 8 ani,uscata mai mult decat imi spusese el si apoi mi a cerut si 100 lei avans. i am dat avansul si apoi dupa 3 zile m a mai sunat sa mi spuna sa ma mai duc cu 50 lei pentru lac si mecanisme. i am dus si acesti bani si acum a trecut mai bine de o luna ma tot duce cu zaharelul.
Azi l am sunat din nou si i am zis ca vad ca imi da teapa...si dupa cateva discutii la telefon a zis ca imi opreste el scandura si banii si sa i mai duc inca 50 euro doar pentru monta cu cainele lui. ce pot face ca sa mi recuperez prejudiciul?
In penal, pentru abuz de incredere, in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului, constituindu-va parte civila in vederea repararii prejudiciului, fie in natura, fie prin echivalent banesc. Dar si in civil puteti de asemenea .
Aveti nevoie sa prezentati dovezi , cum ca materialul va apartine si ca l-ati predat omului pentru executarea dulapului, si , de asemenea , aveti nevoie si de martori, pentru un probatoriu cat mai complex.