Buna ziua,in 2013 am semnat un contract de școlarizare cu o firma si la finalul școlarizării au făcut un act adițional in care era menționată suma de 9000 de Ron in cazul plecării mele timp de 3 ani,după 2 luni am plecat si in ianuarie 2017 am primit o înștiințare (m au dat in judecata ).menționez ca la finalul școlarizării nu am primit nici o diploma sau act care sa specifice Calificarea mea la ei.ce trebuie sa fac?
"Cheltuielile pe care trebuie să le restituie salariatul în condiţiile art. 195 alin. (3) din Codul muncii - in prezent, art.198 - nu includ nici salariul şi nici indemnizaţia încasate de acesta în timpul formei de pregătire profesională. Suma pe care trebuie să o restituie salariatul cu titlu de cheltuieli nu trebuie să fie disproporţionată faţă de cheltuielile reale făcute de angajator, având în vedere că textul art. 195 din Codul muncii - in prezent, art.198 - nu urmăreşte lipsirea salariatului de dreptul de a demisiona. Pe de altă parte, art. 195 din Codul muncii - in prezent, art.198 - nu garantează salariatului locul de muncă pentru o anumită perioadă de timp, de minim trei ani. "(Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 300)