avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare loc de munca art. 65, lit 1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare loc de munca art. 65, lit 1

:">In aprilie 2010 o sa am o mamica care revine din CCC. Postul ei este desfiintat si teoretic va fi concediata cu art. 65, lit 1 (reincadrare-preaviz-concediere). Intre timp am aflat ca este gravida din nou. Ma bucur pentru ea dar ce fac daca trebuie sa initiez procedura de concediere? Daca imi aduce medicale nu o pot concedia, dar in rest mai sunt alte restrictii legale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:07, 7 Septembrie 2009
in ziua in care faceti decizia de reincadrare ii predati si preavizul ptr concediere.

daca se poate, sa va miscati f repede, sa nu apuce sa va instiinteze in scris despre starea de graviditate
Daca postul a fost desfiintat, atunci inseamna ca si c.i.m. va trebui sa inceteze.
Chiar daca va anunta ca este gravida, puteti sa-i desfiintati postul.
Multumesc pentru raspunsuri.

Chiar daca ma instiinteaza in scris de starea ei tot purced la concediere pt desfiintare loc de munca? Aman preavizul/concedierea numai daca imi aduce medicale. :(
Da, aveti aceasta posibilitate intrucat legea interzice concedierea din motive care au legatura directa cu starea de graviditate.

Preavizul este suspendat pe perioada concediului medical. Acesta va incepe sa curga incepand cu prima zi dupa terminarea concediului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere salariata gravida bvr bvr Dragi colegi de forum, As dori sa supun atentiei dvs urmatorul caz: Salariata unei firme primeste preaviz de concediere articolul 65 alin. dupa cateva zile ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata si concedierea aandreii aandreii Buna ziua, In societatea in care lucreaza sotia mea se va face o reorganizare a activitatii care va afea ca efect desfiintarea compartimentului in care ... (vezi toată discuția)
Concediul medical pentru ingrijirea copilului pana la 7 ani intrerupe preavizul? lauraneacsu77 lauraneacsu77 buna ziua sunt insarcinata si in urma cu o luna am anuntat directorul de departament si pe cel de la resurse umane cu privire la aceasta stare de fapt (adev ... (vezi toată discuția)