avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM PERIOADA NEDETERMINATA - PERIOADA DE PROBA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM PERIOADA NEDETERMINATA - PERIOADA DE PROBA

Buna seara, am avut la concurs un post administrator - perioada nedeterminata, dl director doreste sa avem perioada de proba - 90 zile calendaristice cf Codului muncii
Intrebarile mele sunt
1. ii inchei un CIM perioada nedeterminata cu clauza - perioada proba?
2. CIM poate inceta in perioada de proba doar cu o notificare, chiar dc este incheiat pe perioada nedeterminata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nicol_pandelea , utilizator 20:49, 18 Ianuarie 2017
1. In cuprinsul c.i.m. incheiat pe durata nedeterminata veti mentiona :
.....
L. Alte clauze:
a). perioada de proba este de 90 zile calendaristice;
.....

2. C.i.m. incheiat pe durata nedeterminata sau determinata, poate inceta pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

E suficienta numai notificarea , desi in practica unii angajatori emit si decizie.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract SandraMaria03 SandraMaria03 Conform noilor modificari aduse codului muncii, dupa un contract pe perioadă determinată angajatorul este obligat dacă vrea să prelungească , să facă ... (vezi toată discuția)
Clauza preaviz pentru perioada de proba sorin.dima sorin.dima Buna ziua, In prezent lucrez de aprope 3 ani pentru o firma romaneasca ce presteaza servicii externalizate pentru un client unic, o companie din SUA. Recent ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca Marinescu_And Marinescu_And Buna seara! As dori sa va intreb si eu 2 chestii, daca ma puteti ajuta: 1) cat este perioada de proba la angajati (functii de executie) si daca este ... (vezi toată discuția)