avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi donatie

Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie:sunt casatorita de 12 ani si am un copil de 8 ani. Ma gandesc sa divortez. As dori sa stiu ce drept am asupra imobilului primit prin donatie numai de catre sotul meu. In apartament am investit o gramada de bani. Ce drept are copilul meu? In caz de deces al sotului ce drept am eu asupra apartamentului (daca sunt inca casatorita cu el)?Dar copilul? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 21 Ianuarie 2017
Daca veti fi casatorita cu el la data decesului lui, mosteniti impreuna cu copilul ap.
In caz de divort, dvs aveti un drept de creanta, ii puteti pretinde niste bani pt cat ati investit. Alt drept nu aveti nici dvs , nici copilul. Copilul are drept de mostenire, cand va fi cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire imobil sonnenberg30 sonnenberg30 Buna seara, sigur s-a mai pus problema, am si cautat mult pe forum dar nu am regasit exact problema mea. Tatal meu mai are un copil din casatoria ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)
Cum te asiguri inainte de casatorie condrea2009 condrea2009 Buna ziua,as dori sa aflu si parerea d-voastra intr-o problema.Intentionez sa ma casatoresc.Eu detin o casa proprietate care nu este finisata pe ... (vezi toată discuția)