Buna ziua. La inceputul lunii Decembrie, anul 2016, am avut un accident rutier. Nu am acordat prioritate si un alt conducator a intrat in mine, pe scurt sunt vinovat. Am incheiat cu celalalt conducator auto certificatul de constatare amiabila si teoretic rezolvasem problema. Practic lucrurile stau cu tot altfel, deoarece in masina mai eram cu 2 persoane, care dupa 6 ore de la intamplarea evenimentului s-au dus la spital sa isi faca un control de rutina si au declarat ca au avut accident auto. Desi in urma investigatiilor a reiesit ca cele 2 persoane nu aveau nimic, au dat declaratie si la politie ca nu depun plangere, eu am ramas fara persmis de conducere, momentan am dovada si mi s-a dat inceperea urmaririi penale. Ma intereseaza care este perioada de solutionare pentru un astfel de caz? Exista posibilitatea sa nu mi se suspende permisul sau ca acest caz sa se solutioneze mai rapid?
Au trecut 4 luni si 1 saptamana de la eveniment. Zilele trecute am fost la Udristei, am vorbit cu politistul care a instrumentat dosarul si mi-a comunicat ca de la el a plecat cu propunere de clasare, acum aproximativ 3 saptamani. Dosarul am inteles ca acum este la Tribunalul de pe langa judecatoria unde s-a petrecut evenimentul. As vrea sa merg la tribunal sa aflu ce procuror instrumenteaza dosarul sa ii ofer toate informatiile de care are nevoie pentru a putea concluziona dosarul. Ce parere aveti, este ok sa merg la tribunal, sa discut cu acesta?
Este k sa mergeti la Parchetul de pe langa Judecatorie, nu la Tribunal, dar este mai dificil sa luati dvs legatura cu procurorul daca nu sunteti citat, cel mai bine ar fi sa depuneti prin registratura o cerere pentru urgentarea solutionarii.
Am primit instiintare acasa, de la tribunal, ca dosarul se claseaza si am dreptul sa depun contestatie timp de 20 de zile. Evident ca nu voi depune contestatie, ceea ce vreau sa stiu, este care sunt urmatorii pasi din acest moment. Dupa trecerea celor 20 de zile, voi primi o alta intiintare? Cand si daca mi se suspenda dreptul de a conduce? Multumesc anticipat pentru raspuns.