avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Crearea unui titlu executoriu european pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Crearea unui titlu executoriu european pentru creanţele necontestate

Fostul sot ultima pensie de intretinere a platit la 14.04.2015, dupa ce instanta a condamnat la un an de inchisoare cu executare , si dupa recurs la un an de inchisoare cu suspendare. Acea pensie platita era numai o parte.
Citeam ca este o lege , o lege de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 805/2004 privind crearea unui titlu executoriu european pentru creanţele necontestate (legea de punere în aplicare a normelor privind titlul executoriu european) .
Aceasta lege este in vigoare si in Romania ?
Cine este autoritatea competenta pentru a elibera un astfel de certificat ?
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 07:22, 26 Ianuarie 2017
Buna , titlul executoriu european poate fi obtinut pentru o hotarare pronuntata in tara , definitiva si irevocabila, care cuprinde obligatiile de executat. Procedura este relativ simpla si se inainteaza cererea catre Judecatorie.
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exequatur ioanah ioanah Avem o hotarare de recunoastere si incuviintare a executarii unei hotarari comerciale straine, care la momentul de fata este definitiva. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. dacă am o sentința pentru plata pensiei alimentare ... floricel_1980 floricel_1980 Bună ziua. Dacă am o sentința pentru plata pensiei alimentare în procent, poate fi executata silit în Germania? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Executare silita in italia eugen82 eugen82 Daca detin titlu executoriu in Romania asupra unui cetatean italian , pot sa-i execut silit bunurile din Italia? Un bilet la ordin dupa standardele romanesti ... (vezi toată discuția)