avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul caldura la pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul caldura la pausal

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 5 scari, unde scarile A,B si C au un bransament de caldura si scarile C si D alt bransament.
Sunt singurul apartament la pausal din primul bransament , adica cel care cuprinde primele 3 scari. Diferenta de caldura , adica ,, pierderi'' cum spune Administratorul o suport eu.
Intrebarea: Nu era normal ca fiecare scara sa fie contorizata separat, adica un bransament pe fiecare scara?
Ce inseamna ,, pierderi'' intrucat un apartament contorizat pleteste, cel mai mult intr-o luna , in jur de 300 de lei, fara a opri caloriferele iar la mine 700 de lei , asta inseamna ca el a avut sa zicem o temperatura de 30 grade si eu 70 grade?#-o
Am cerut explicatii administratorului si mi sa raspuns in scris ca pentru pausal nu exista formula de calcul si atunci alta intrebare, DE CE mi se percepe tarif pentru calcul caldura de 3 ori mai mare decat un contorizat?
Cel mai recent răspuns: agr , utilizator 23:51, 31 Martie 2018
Sa inteleg ca softul pentru necontorizati este mai scump ?
Dar nu era normal sa fie un bransament , un ceas pe fiecare scara ?
Domnul @cyan evident glumeste. Mie mi-a amintit de intrebarea: De ce merg militienii cate trei?
Raspunsul vi l-a dat doamna @elga50.

Mai mult, taxele se iau pentru citirea repartitoarelor si, deci, cei fara repartitoare nu au de plata nimic, fiindca la ei nu se citeste.

Cereti presedintelui Asociatiei sa vedeti contractul cu firma de repartitotare.

Firma de repartitotare avea obligatia sa va inventarieze caloriferele (Ordinul 343/2010 al ANRSC), a facut-o?
Problema sta cam asa, am avut repartitoare in perioada 2013-2015 si desi ele erau inca in garantie m-am trezit ca trebuie sa le schimb cu cele noi cu unde radio. Geaba reclamatii , geaba plangeri, cu ISTA nu te pui. Si in timp ce cautam dreptate m-am trezit la pausal .
Deci banuiesc ca exista un inventar de pe vremea cand aveam repartitoare sau trebuia sa-l faca din nou cand au schimbat noile repartitoare?
Nu am avut norocul sa gasesc un avocat care sa ma reprezinte in instanta pe motiv ca astfel de procese se pierd
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2017
DragomirR, utilizator
SET-ul caloriferelor se pastreaza, daca nu le-ati schimbat, conform inventarului facut in trecut, asa ca acest calcul se poate face.

Nu sunt lamurita de ce vreti sa ajungeti in instanta. Ce sa reclamati?
Vi se calculeaza caldura conform softului.
Carturarul a scris:

Mai mult, taxele se iau pentru citirea repartitoarelor si, deci, cei fara repartitoare nu au de plata nimic, fiindca la ei nu se citeste.

Cereti presedintelui Asociatiei sa vedeti contractul cu firma de repartitotare.

1. Dvs. nu stiti, dar si pentru proprietarii apartamentelor debransate sau cu CT li se repartizeaza ceva, este adevarat, o suma modica. La noi in Moldova, firma T, le repartizeaza acestora suma de 1,39 lei /apt. Pentru cei cu repartitoare repartizarea este de 3, 17 lei/repartitor.

2. Ziceti bine, sa mearga la as. prop. si o sa gaseasca probabil un act aditional pentru suma ce se repartizeaza apartamentelor necontorizate. Cred ca autorul topicului a gresit cand a afirmat ca este "taxat" cu 13,39 lei - sa se mai uite si sa ne comunice...
.....................................................

In alta ordine de idei: @DragomirR, in opinia mea, dvs. nu ar fi trebuit sa apareti necontorizat, deoarece, banuiesc ca mai aveti vechile repartitoare pe calorifere, da? Ei, in momentul cand "baietii" de la Ista fac citirea cu radio sau televiziune, sau laser, dvs. cititi manual (sic) si predati rezultatul. In fond la dvs. s-a modificat doar modul de citire. Sigur, nu le vine bine deloc, insa daca asa s-a hotarat in AG, asta este, dar mai trebuie sa mai tinem cont si de oameni, poate unii dintre ei pot sa achite suma pentru repartitoarele cu radio (si nu-i chiar mica), dar poate altii nu pot, asa ca ar trebui un pic de toleranta... Revin si zic, totusi sunteti intr-o minoritate coplesitoare si cu banii pe care ii dati pe pausal, ati fi achitat 10 repartitoare cu radio!

Alte discuții în legătură

Plata caldurii in apartament nelocuit cu repartitoare DEXX DEXX Buna ziua, Am avut in proprietate un apartament in bloc pana la data de 21.12.2012. Imobilul avea repartitoare de caldura cu exceptia unui singur calorifer ... (vezi toată discuția)
Intretinere- suma exagerata IoanGRG IoanGRG buna ziua, am o problema cu administratora si calculele ei de intretinere. Pe scurt: blocul are 2 aripi: aripa E compusa din apartamente de 2 si 3 camere si ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura + sistem pausal flavius1990 flavius1990 Buna ziua, Stau impreuna cu mama intr-un apartament cu 3 camere intr-un bloc cu 2 scari. Problema mea este urmatoarea: In urma cu aproximativ 7 ani s-a ... (vezi toată discuția)