cyan a scris:
Daca ati ramas singurul necontorizat din 3 scari ar fi bine sa va contorizati avand in vedere ca acest lucru este obligatoriu prin lege incepand cu sfarsitul anului 2016.
Ne spuneti si noua care e legea care te obliga sa fii contorizat?
@DragomirR
Daca va aflati intr-un imobil in care repartizarea caldurii se face in baza repartitoarelor de costuri, atunci trebuie sa va informati mai bine in privinta functionarii acestui sistem.
1. Nu exista calcul caldura la pausal.
Caldura consumata de fiecare proprietar, inclusiv dvs, se calculeaza in baza indicatiilor repartitoarelor. Inclusiv in cazul dvs, caldura se calculeaza in functie de repartitoarele celorlalti, de fapt repartitorul cu indicele de consum maxim.
2. Nu exista pierderi sau diferente de caldura cum afirma administratorul
Administratorul dvs este total pe dinafara daca vine cu asemenea afirmatii, ca factura dvs e mare pentru ca platiti pierderile de caldura.
Daca ar exista prin absurd o teava sparta, un calorifer instalat pe proprietatea comuna in exteriorul blocului, samd, aceste "pierderi" s-ar regasi in factura tuturor proprietarilor pentru ca, repet, indicatiile repartitoarelor determina niste
ponderi.
Drept urmare nu putem vorbi de pierderi sau diferente de caldura(ca in cazul apei spre exemplu) in cadrul acestui mecanism de calcul. Ce afirma administratorul sunt aberatii.
3.Solutia pe care o aveti dvs in vedere, bransament individual la nivel de scara, nu va rezolva problema. E posibil sa va scada putin consumul calculat, dar la fel de bine poate sa va si creasca.
De ce? Din cauza modului de calcul al consumului de caldura in cazul imobilelor prevazute cu repartitoare de costuri.
Cum a incercat si dna Elga sa va explice, consumul dvs se calculeaza in functie de consumul maxim inregistrat in bloc (la nivel de repartitor).
4. In cazul dvs consumul mare e determinat tocmai de modul de calcul.
Probabil va aflati in situatia de a avea in bloc un vecin cu un repartitor care inregistreaza foarte mult. Motivele pot fi diverse, consum mare, erori de inregistrare, etc. Cert este ca pe vecinul respectiv nu il afecteaza foarte mult, insa consumul mare inregistrat de acel repartitor se pare ca determina calcularea unui consum de 3 ori mai mare in cazul apartamentului dvs
5. Referitor la ce spuneti despre un eventual proces.
Daca printr-o expertiza tehnica dvs puteti sa demonstrati ca in conditiile date caloriferele dvs, functionand la maxim, ar fi putut sa consume doar X gica calorii, si dvs vi s-a calculat un consum mai mare, care in fapt ar fi imposibil, eu cred ca puteti sa castigati usor in instanta. Legea e lege, dar starea de fapt nu poate fi ignorata.