avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UN CAZ MAI PUTIN OBISNUIT ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UN CAZ MAI PUTIN OBISNUIT

Tatal meu i-a vandut jumatate din casa in care locuim fostului meu sot, iar cealalta jumatate a donat-o fetei mele in varsta de 9 ani . Acum fostul sot (care nu locuieste aici )vrea sa ne scoata din casa daca nu-i platim chirie pe jumatatea lui de casa. Vreau sa precizez ca nu s-a facut nici o impartire a casei si a terenului aferent deoarece ea nu are cum sa fie impartita deorece este mica si nu poate fi folosita de doua familii.Intrebarea mea este : poate sa ne scoata afara sau sa vanda casa atata timp cat copilul este minor ? Sau ne pote obliga la vreo plata lunara pentru partea lui ?
Cel mai recent răspuns: baikomarilena , utilizator 19:48, 8 Septembrie 2009
O saptamana de la pronuntare.
NU va suparati , dar aveti un tata uimitor! Se pronunta divortul si el ii vinde cui?! Fostului dvs sot? Nu va suparati pe mine , dar la ce se gandea in acele momente tatal dvs? B-)
Ca pentru o casa sufar o viata intreaga.Fostul meu sot are o pozitie destul de importanta in orasul unde locuiesc . Si poarta si grade pe umeri. Doar ca aceste grade nu-l face om.Nici pensie alimentara nu ar mai vrea sa plateasca , asa ca ma astept la ce e mai rau.
Daca este proprietar pe jumatate din imobil, ar fi bine sa-i solicitati sumele necesare intretinerii imobilului, efectuarii reparatiilor, taxe, impozite. Ii puteti face si o oferta prin care este solicitat sa cumpere cota de 1/2 a fiicei sale, la un pret care sa va satisfaca interesele pe deplin. Fostul sot mai are si alti mostenitori in afara de fiica sa minora ?
Nu mai are alti copii.

Alte discuții în legătură

Bună ziua. dețin o casa cu terenul aferent cumpărat de la ... Ionix2015 Ionix2015 Bună ziua. Dețin o casa cu terenul aferent cumpărat de la părinți cu fratele meu. Contract de vânzare cumpărare, fiecare are 50% în cota indiviza. Cum ... (vezi toată discuția)
Imobil in indiviziune bd bd Buna ziua, am mostenit cota parte de 1/2 dintr-un imobil in indiviziune. Coproprietarii ma preseaza sa vindem casa prin intermediul unui agent imobiliar pe ... (vezi toată discuția)
Partaj adriana istrate adriana istrate Sunt divortata. Detin cu fostul sot un imobil cumparat in cote 1/2 fiecare inainte de a fi casatoriti. Ulterior ne-am casatorit. Vrem sa iesim din ... (vezi toată discuția)