avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere paternitate dar fara drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere paternitate dar fara drepturi

Sunt curioasa daca nu am dat in judecata pana la varsta de 2 ani si 2 luni a copilului daca mai pot face asta. Si daca da, pot cere doar recunoasterea copilului in asa fel incat copilul sa aibe numele tatalui in certificat, dar tatal sa nu aibe drept de vizite/ sa ne aprobe iesiri din tara etc? Mentionez ca nu a dorit niciodata copilul, dupa 10 ani de relatie am aflat ca era cu altcineva chiar cand eram insarcinata. Am mesajele in care declara ca el nu vrea nici un copil. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:21, 25 Ianuarie 2017
Nu inteleg ce anume doriti si de ce, intrebati din curiozitate ?
Puteti cere stabilirea paternitatii in numele copilului, puteti cere jumatate din cheltuielile avute cu sarcina si lauzia ( asta daca cereti in timp de 3 ani de la nastere) si pensie pt copil.
Odata ce va fi tata, va avea toate drepturile unui tata, veti exercita autoritatea parinteasca in comun daca instanta nu va aprecia ca aveti motive intemeiate sa o exercitati singura, va avea dreptul la relatii cu copilul si astea se pot desfasura si fara sa fiti prin preajma, depinde cum isi va dori.
Odata recunoscut prin proces, test paternitate ... va avea drepturi depline ca tata. Ca sa il scoteti de la drepturi trebuie alt proces in care sa dovediti da nu e capabil sa fie tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn Lilylili Lilylili Buna seara!am un copil din relatia anterioara ,care este pe numele meu ,nu l a recunoscut tatal .Si as dori sa stiu daca, il pot da in judecata doar sa faca ... (vezi toată discuția)
Test paternitate Magda 2018 Magda 2018 Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Tatăl inexistent în certificat de naștere AnaMaria40 AnaMaria40 Buna seara. Am si eu o intrebare. Va rog sa imi răspundeți. Fiica mea de 23 de ani are o fetiță de 2 ani. În certificatul fetiței nu apare numele ... (vezi toată discuția)