avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... INUNDATIE
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

INUNDATIE

Dragi citittori si consilieri,

Va scriu pentru ca am nevoie de sfatul vostru urgent.
Acum 3 ani de zile am pus apometre la baie si la bucatarie. De la coloana principala de bloc s-a tras o teava mai mica la care s-a racordat ghiuveta si apometrul. Din cate am inteles mai mult de 2 ani de zile nu au garantie. Bineanteles ca saptamana trecuta s-a rupt obertein-ul din stanga apometrului si ne-am inundat noi si automat pe vecinii de jos cu care ne intelegem excelent (avem grija unul de casa altuia, avem cheiele de la apartamente reciproc, ne ajutam etc.). Noi am incremenit cand am vazut ce daune le-am produs si de buna credinta vrem sa ii despagubim sau sa ii ajutam cu cheltuielile (tavan fals in baie, accesorii din lemn, peretii, usile din lemn, parchet in hol, etc). Stupoare.... vecinii au asigurare si nu vor sa ne intelegem, vor sa recupereze banii de la asigurator! Problema este ca asiguratorul ne va da pe noi in judecata ca sa recupereze banii si cheltuielile se vor ridica astfel la mult mai mult (cheltuielile aferente daunei, manopera, cheltuieli judecatoresti, etc). Ar insemna sa fac credit la banca pentru a plati datoriile catre ei in valoare de cateva mii de EUR!!! Asiguratorii ne dau in judecata pentru ca este vorba de teava orizontala si nu de cea verticala. Nu mai vorbesc ca a doua zi a plesnit si partea din dreapta a apometrului si am avut dubla inundatie, va inchipuiti. Mi se pare nedrept sa dau atatia bani si fara vina noastra in conditiile in care vroiam sa platim dauna. Numai o usa costa 15 mil lei!
Intrebari:
1. partea stanga a apometrului nu tine de coloana principala a blocului?
2. daca au asigurare de ce ne dau in judecata pentru teava orizontala si nu ii despagubesc pe vecini si atat?
3. asiguratorul ne poate da in judecata daca nu a fost intentionat sau din vina noastra? De ce nu dau in judecata Asociatia de proprietari atata timp cat teava se trage de la coloana principala?
4. cunoasteti o lege completa cu toate aceste detalii?

Va multumesc din suflet anticipat,
Daniela
Cel mai recent răspuns: mirelap , utilizator 14:16, 9 Septembrie 2009
si ca un sfat pentru viitor: asigurati apartamentul si includeti in asigurare clauza de raspundere fata de terti ca sa evitati astfel de situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini inundati - asiguratorii ne dau in judecata seldom seldom Buna ziua, In urma cu un an la intersectia intre teava principala a blocului ( teava verticala ) si teava apartamentului ( teava pe orizontala ) s-a produs ... (vezi toată discuția)
Vecini inundati - asiguratorii ne dau in judecata seldom seldom Buna ziua, In urma cu un an la intersectia intre teava principala a blocului ( teava verticala ) si teava apartamentului ( teava pe orizontala ) s-a produs ... (vezi toată discuția)
Plata pagubei la societatea de asigurari, de catre asociatie ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: A fost inundat un apartament din cauza unei defectiuni (coloana infundata). Societatea de asigurari ... (vezi toată discuția)