avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-recuperare pensie de intretinere si cheltuieli ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-recuperare pensie de intretinere si cheltuieli de judecata

Am câștigat anul trecut în procesul de divorț, sa mi se plătească 2300 RON cheltuieli de judecata însă fostul soț refuza cu înverșunare sa plătească atât cheltuielile cât și pensia alimentara a copilului, cum trebuie sa procedez
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:27, 26 Ianuarie 2017
Foarte simplu,legalizati sentinta respectiva,apoi contactati un executor judecatoresc care va pune in executare hotararea.
Si în cazul în care demostreaza ca nu are niciun venit si nici bunuri.
Executorul face toate demersurile ca să găsească veniturile şi bunurile debitorului.Dacă momentan nu le are, va închide dosarul de executare, care poate fi oriând redeschis de către creditor, cu condiţia să nu depăşească 3 ani de la ultima notificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ayda9988 ayda9988 buna ziua, am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (legalizata), prin care s-a stabilit divortul, custodie comuna asupra minorelor, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata ClaudyaFany ClaudyaFany Am câștigat divorțul în care am cerut și cheltuieli de judecata, am câștigat în totalitate fostul soț fiind pus prin hotărâre definitiva sa îmi ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Fostul meu sot nu-mi plateste pensia alimentara din iune 2009 cind s-a pronuntat sentinta de divort prin care a fost prevazuta plata ... (vezi toată discuția)