avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri achiziționate înainte de căsătorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri achiziționate înainte de căsătorie

Apartamentul a fost inițial cumpărat de soțul meu, însă ulterior , după căsătorie, l-am platit împreună (rate) . Dacă ar fi un divorț aș avea și eu drept de proprietate?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 10:33, 24 Ianuarie 2017
Nu veti avea drept de proprietate ci un drept de creanta ptr ratele platite.
Totul depinde de ce este notat in cartea funciara. Daca este trecut doar sotul ca si unic proprietar, slabe sanse. Asa ca va sfatuiesc sa nu va ganditi intai la divort, ci la proprietatea familiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune Andreeabianca Andreeabianca Dacă viitorul soț va cumpara prin programul prima casa un apartament înainte de căsătorie doar pe numele lui, eu neputând sa aplic la acest program, cum ... (vezi toată discuția)
Partajare divort Dianex Serv SRL Dianex Serv SRL Inainte de casatorie, sotul are in proprietate un apartament. Dupa 20 de ani de casatorie (in acesti ani s-a locuit in acel apartament) se ajunge la divort. ... (vezi toată discuția)
Executare silita, partaj, apartament neintabulat de sot/noul proprietar unic daria90 daria90 Buna seara, Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns, multumesc pentru timpul dumneavoastra. Astfel, in urma divortului, soti coproprietari un apartament, fac ... (vezi toată discuția)