Sunt insarcinata si necasatorita. Tatal copilului ma ameninta cu instanta daca nu trec copilul pe numele lui.
Eu vreau ca copilul sa poarte numele noastre reunite, el ma ameninta ca ma da in judecata daca nu il trec doar pe numele lui si ca ajung sa platesc si cheltuielile lui de judecata.
Sincer, cred ca nu as vrea sa il trec nici la tatal copilului. Pot sa fac asta? Daca o fac, el ma poate da in judecata?
Ca sa nu ajung in tribunal nu exista alta solutie decat sa trec copilul doar pe numele lui si sa il las sa recunoasca paternitatea?
Eu vreau copilul doar pe numele meu si fara sa il trec ca tata.
Amenintarile lui sunt fara suport, doar da din gura.
Daca o sa il declarati la starea civila singura, copilul va avea in certificat doar mama, cu numele dvs.
Apoi tatal il poate recunoaste oricand, dar numele nu i-l va putea schimba, pt asta va trebui sa se adreseze instantei si nu prea sunt sanse.
Daca se nimereste sa il declarati impreuna, va trebui sa va intelegeti in privinta numelui, daca nu va intelegeti, va trebui sa decida autoritatea tutelara care poate decide sa poarte numele ambilor, in niciun caz numai pe al lui daca dvs nu sunteti de acord.
Dacă nu va înțelegeți ar trebui sa va dea în judecata și nu ar avea câștig de cauza.
Tatii nici nu prea deschid procese și din acest motiv ați putea să scăpați și de proces.