avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art.55 lit b urmat de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art.55 lit b urmat de somaj

Buna ziua

Va urmaresc de ceva vreme . Doresc si eu sa cunosc parerea d-voastra in urmatoarea problema. Am incetat activitatea din cadrul companiei cf. art. 55 lit. B Codul Muncii dupa 5 ani de activitate . Acum insa doresc sa beneficiez de somaj. As avea oare vreo sansa ? Cei de la HR mi-au comunicat ca pot sa beneficiez de somaj daca pentru cel putin 1 luna voi incheia un contract de plata contributie somaj cu AJOFM -ul . Este oare posibil ? Ce alte caii mi-ati putea sugera , pentru ca stiu ca legea arata calea dar poate fi si interpretata .
Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: gheorghita , utilizator 12:49, 8 Septembrie 2009
Buna ziua. Ca sa puteti incheia contract de asigurare cu AJOFM trebuie sa va regasiti in una din urmatoarele situatii(Legea 76/2002):
Art. 20. - Se pot asigura în sistemul asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prezentei legi, următoarele persoane:
a) asociat unic, asociaţi;
b) administratori care au încheiat contracte potrivit legii;
c) persoane autorizate să desfăşoare activităţi independente;
d) membri ai asociaţiei familiale;
e) cetăţeni români care lucrează în străinătate, conform legii;
f) alte persoane care realizează venituri din activităţi desfăşurate potrivit legii şi care nu se regăsesc în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a)-e).
Mai simpla este varianta angajarii pe durata determinata, timp de o luna pe o alta societate sau angajarea pe durata nedeterminata, cu perioada de proba. Pe baza notificarii angajatorului privind incetarea CIM in timpul perioadei de proba, puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
pakos, utilizator
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie somaj B. Stefan B. Stefan Contractul individual de munca (peste 2 ani vechime) este incetat conform art.55 lit.b din C.M. din data de 19.02.2009. Se mai poate beneficia de indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Cum se considera vechimea in munca pentru a se acorda indemnizatia de somaj Cornelissa Cornelissa Daca in ultimii 2 ani am lucrat circa 7 luni, iar 5..6 luni am platit asigurarile sociale pentru pensie si de asemeni CASS prin contract cu institutiile ... (vezi toată discuția)